Main Index: Hungarian Bible

Filippi 4

[1]    [2]    [3]    [4]   

4:1 Annakokaert szerelmes atyamfiai, a kik utan ugy vagyakozom, ti en örömöm es en koronam, ekkepen alljatok meg az Úrban, en szerelmeseim!

4:2 Evodiat intem, Sintikhet is intem, hogy egyenlő indulattal legyenek az Úrban.

4:3 Igen, kerlek teged is, igaz szolgatarsam, legy segitsegül ezeknek, mint a kik az evangyeliom dolgaban együtt viaskodtak velem, Kelemennel is, es ama többi munkatarsaimmal, kiknek neveik [fölirvak] az eletnek könyveben.

4:4 Örüljetek az Úrban mindenkor; ismet mondom, örüljetek!

4:5 A ti szelidlelkűsegetek ismert legyen minden ember előtt. Az Úr közel!

4:6 Semmi felől ne aggodjatok, hanem imadsagotokban es könyörgestekben minden alkalommal halaadassal tarjatok fel kivansagaitokat az Isten előtt.

4:7 És az Istennek bekessege, mely minden ertelmet felül halad, meg fogja őrizni sziveiteket es gondolataitokat a Krisztus Jezusban.

4:8 Tovabba, Atyamfiai, a mik csak igazak, a mik csak tisztessegesek, a mik csak igazsagosak, a mik csak tisztak, a mik csak kedvesek, a mik csak jo hirűek; ha van valami ereny es ha van valami dicseret, ezekről gondolkodjatok.

4:9 A miket tanultatok is, el is fogadtatok, hallottatok is, lattatok is en tőlem, azokat cselekedjetek; es a bekessegnek Istene veletek lesz.

4:10 Felette igen örültem pedig az Úrban, hogy immar valahara megujultatok az en felőlem valo gondviselestekben; mely dologban gondoskodtatok is, de nem volt alkalmatok.

4:11 Nem hogy az en szűkölködesemre nezve szolnek; mert en megtanultam, hogy azokban, a melyekben vagyok, megelegedett legyek.

4:12 Tudok megalaztatni is, tudok bővölködni is; mindenben es mindenekben ismerős vagyok a jollakassal is, az ehezessel is, a bővölködessel is, a szűkölködessel is.

4:13 Mindenre van erőm a Krisztusban, a ki engem megerősit.

4:14 Mindazaltal jol tettetek, hogy nyomorusagomban reszesekke lettetek.

4:15 Tudjatok pedig ti is, Filippibeliek, hogy az evangyeliom [hirdetesenek] kezdeten, mikor Macedoniabol kimentem, egyetlen egyhaz sem volt reszes velem a kölcsönös adasban es vevesben, csak ti egyedül:

4:16 Mert [mar] Thessalonikaban is, egyszer is, masszor is, küldtetek nekem szüksegemre.

4:17 Nem mintha kivannam az ajandekot; hanem kivanom azt a gyümölcsöt, mely sokasodik a ti hasznotokra.

4:18 Megkaptam pedig mindent, es bővölködöm; beteltem, veven Epafroditustol, a mit [küldöttetek,] mint kedves jo illatot, kellemes, tetsző aldozatot az Istennek.

4:19 Az en Istenem pedig be fogja tölteni minden szüksegeteket az Ő gazdagsaga szerint dicsősegesen a Krisztus Jezusban.

4:20 Az Istennek pedig es a mi Atyanknak dicsőseg mind örökkön örökke. Ámen.

4:21 Köszöntsetek minden szentet a Krisztus Jezusban. Köszöntenek titeket az atyafiak, a kik velem vannak.

4:22 Köszöntenek titeket minden szentek, mindeneknek felette pedig a csaszar udvarabol valok.

4:23 A mi Urunk Jezus Krisztusnak kegyelme legyen mindnyajatokkal! Ámen.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase