Main Index: Hungarian Bible

2 Korintus 10

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]   

10:1 Magam pedig, en Pal, kerlek titeket a Krisztus szelidsegere es engedelmessegere, a ki szemtől szemben ugyan alazatos vagyok közöttetek, de tavol bator vagyok irantatok;

10:2 Kerlek pedig, hogy a mikor jelen leszek, ne kelljen batornak lennem ama bizodalomnal fogva, a melylyel ugy gondolom bator lehetek nemelyekkel szemben, a kik ugy gondolkodnak felőlünk, mintha mi test szerint elnenk.

10:3 Mert noha testben elünk, de nem test szerint vitezkedünk.

10:4 Mert a mi vitezkedesünk fegyverei nem testiek, hanem erősek az Istennek, erőssegek lerontasara;

10:5 Lerontvan okoskodasokat es minden magaslatot, a mely Isten ismerete ellen emeltetett, es foglyul ejtven minden gondolatot, hogy engedelmeskedjek a Krisztusnak;

10:6 És keszen allvan megbüntetni minden engedetlenseget, mihelyst teljesse lesz a ti engedelmessegtek.

10:7 A szem előtt valokra neztek? Ha valaki azt hiszi magarol, hogy ő a Krisztuse, viszont azt is gondolja meg önmagaban, hogy a mint ő maga a Krisztuse, azonkepen mi is a Krisztusei [vagyunk.]

10:8 Mert ha meg egy kisse felettebb dicsekedem is a mi hatalmunkkal, a melyet az Úr a ti epitestekre es nem megrontasotokra adott, en nem vallok szegyent;

10:9 Hogy ne lattassam, mintha csak ijesztgetnelek a leveleim altal.

10:10 Mert, ugy mondjak, a levelei ugyan sulyosak es kemenyek; de a maga jelenvolta erőtelen, es beszede silany.

10:11 Gondolja meg azt, a ki ilyen, hogy a milyenek vagyunk tavol, a levelek altal valo beszedben, eppen olyanok [leszünk,] ha megjelenünk, cselekedetben is.

10:12 Mert nem merjük magunkat azokhoz szamitani, vagy hasonlitani, a kik magukat ajanljak; de azok magukat magukhoz merven es magukhoz hasonlitvan magukat, nem okosan cselekesznek.

10:13 De mi nem dicsekszünk mertektelenül, hanem ama merőzsinor merteke szerint, a melyet Isten adott nekünk mertekül, hogy hozzatok is elerjünk.

10:14 Mert nem feszitjük tul magunkat, mintha nem ertünk volna el hozzatok; hiszen hozzatok is eljutottunk a Krisztus evangyeliomaval.

10:15 A kik nem dicsekeszünk mertektelenül masok munkajaval, de remeljük, hogy hitetek megnőttevel nagyokka leszünk köztetek a mi merőzsinorunk szerint bősegesen.

10:16 Hogy rajtatok tul is hirdessük az evangyeliomot, nem dicsekedven mas merteke szerint a keszszel.

10:17 A ki pedig dicsekszik, az Úrban dicsekedjek.

10:18 Mert nem az a kiprobalt, a ki magat ajanlja, hanem a kit az Úr ajanl.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase