Main Index: Hungarian Bible

2 Korintus 7

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]   

7:1 Mivelhogy azert ilyen igereteink vannak, szeretteim, tisztitsuk meg magunkat minden testi es lelki tisztatalansagtol, Isten felelmeben viven veghez a mi megszentelesünket.

7:2 Fogadjatok be minket; senkit meg nem bantottunk, senkit meg nem rontottunk, senkit meg nem csaltunk.

7:3 Nem vadkepen mondom; hisz előbb mondottam, hogy szivünkben vagytok, hogy együtt haljunk, együtt eljünk.

7:4 Nagy az en bizodalmam hozzatok, nagy az en dicsekvesem felőletek; telve vagyok vigasztalodassal, felettebb valo az en örömem minden mi nyomorusagunk mellett.

7:5 Mert mikor Macedoniaba jöttünk, sem volt semmi nyugodalma a mi testünknek, sőt mindenkepen nyomorogtunk; kivül harcz, belől felelem.

7:6 De az Isten, a megalazottak vigasztaloja, minket is megvigasztalt Titus megjöttevel.

7:7 Sőt nem megjöttevel csupan, hanem azzal a vigasztalassal is, a melylyel ti vigasztaltatok meg, hirül hozvan nekünk a ti kivankozastokat, a ti kesergesteket, a ti hozzam valo ragaszkodastokat; ugyhogy en megjobban örvendeztem.

7:8 Hat ha megszomoritottalak is titeket azzal a levellel, nem banom, noha bantam; mert latom, hogy az a level, ha ideig-oraig is, megszomoritott titeket.

7:9 Most örülök, nem azert, hogy megszomorodtatok, hanem hogy megteresre szomorodtatok meg. Mert Isten szerint szomorodtatok meg, hogy miattunk semmiben kart ne valljatok.

7:10 Mert az Isten szerint valo szomorusag üdvössegre valo megbanhatatlan megterest szerez; a vilag szerint valo szomorusag pedig halalt szerez.

7:11 Mert ime ez a ti Isten szerint valo megszomorodastok milyen nagy buzgosagot keltett ti bennetek, sőt vedekezest, sőt bosszankodast, sőt felelmet, sőt kivankozast, sőt buzgosagot, sőt bosszuallast. Mindenkepen bebizonyitottatok, hogy tisztak vagytok e dologban.

7:12 Ha tehat irtam is nektek, nem a sertő miatt, sem a sertett miatt; hanem hogy nyilvanvalo legyen nalatok a mi irantatok valo buzgosagunk Isten előtt.

7:13 Annakokaert megvigasztalodtunk a ti vigasztalastokon; de sokkal inkabb örültünk a Titus örömen, hogy az ő lelket ti mindnyajan megnyugtattatok:

7:14 Mert ha dicsekedtem valamit neki felőletek, nem maradtam szegyenben; de a mint ti nektek mindent igazan szolottam, azonkepen a mi Titus előtt valo dicsekvesünk is igazsagga lett.

7:15 És ő meg jobb szivvel van irantatok, visszaemlekezven mindnyajatoknak engedelmessegere, hogy felelemmel es rettegessel fogadtatok őt.

7:16 Örülök, hogy mindenkepen bizhatom bennetek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase