Main Index: Hungarian Bible

Roma 13

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]   

13:1 Minden lelek engedelmeskedjek a felső hatalmassagoknak; mert nincsen hatalmassag, hanem csak Istentől: es a mely hatalmassagok vannak, az Istentől rendeltettek.

13:2 Azert, a ki ellene tamad a hatalmassagnak, az Isten rendelesenek tamad ellene; a kik pedig ellene tamadnak, önmagoknak iteletet szereznek.

13:3 Mert a fejedelmek nem a jo, hanem a rossz cselekedetnek rettegesere vannak. Akarod-e pedig, hogy ne felj a hatalmassagtol? Cselekedjed a jot, es dicsereted lesz attol.

13:4 Mert Isten szolgaja ő a te javadra. Ha pedig a gonoszt cselekszed, felj: mert nem ok nelkül viseli a fegyvert: mert Isten szolgaja, bosszuallo a haragra annak, a ki gonoszt cselekszik.

13:5 Annakokaert szükseg engedelmeskedni, nem csak a haragert, hanem a lelkiismeretert is.

13:6 Mert azert fizettek adot is; mivelhogy Istennek szolgai, kik ugyanabban foglalatoskodnak.

13:7 Adjatok meg azert mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adoval, az adot; a kinek a vammal, a vamot; a kinek a felelemmel, a felelmet; a kinek a tisztesseggel, a tisztesseget.

13:8 Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak [azzal,] hogy egymast szeressetek; mert a ki szereti a felebaratjat, a törvenyt betöltötte.

13:9 Mert ez: Ne paraznalkodjal, ne ölj, ne orozz, hamis tanubizonysagot ne szolj, ne kivanj, es ha valamely mas parancsolat van, ebben az igeben foglaltatik egybe: Szeressed felebaratodat mint temagadat.

13:10 A szeretet nem illeti gonoszszal a felebaratot. Annakokaert a törvenynek betöltese a szeretet.

13:11 Ezt pedig cselekedjetek, tudvan az időt, hogy ideje mar, hogy az alombol felserkenjünk; mert most közelebb van hozzank az idvesseg, mint a mikor hivőkke lettünk.

13:12 Az ejszaka elmult, a nap pedig elközelgett; vessük el azert a sötetsegnek cselekedeteit, es öltözzük fel a vilagossag fegyvereit.

13:13 Mint nappal, ekesen jarjunk, nem dobzodasokban es reszegsegekben, nem bujalkodasokban es feslettsegekben, nem versengesben es irigysegben:

13:14 Hanem öltözzetek fel az Úr Jezus Krisztust, es a testet ne taplaljatok a kivansagokra.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase