Main Index: Hungarian Bible

Roma 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]   

5:1 Megigazulvan azert hit altal, bekessegünk van Istennel, a mi Urunk Jezus Krisztus altal,

5:2 A ki altal van a menetelünk is hitben ahhoz a kegyelemhez, a melyben allunk; es dicsekedünk az Isten dicsősegenek remenysegeben.

5:3 Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk a haborusagokban is, tudvan, hogy a haborusag bekesseges tűrest nemz,

5:4 A bekesseges tűres pedig probatetelt, a probatetel pedig remenyseget,

5:5 A remenyseg pedig nem szegyenit meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szivünkbe a Szent Lelek altal, ki adatott nekünk.

5:6 Mert Krisztus, mikor meg erőtelenek valank, a maga idejeben meghalt a gonoszokert.

5:7 Bizonyara igazert [is] alig hal meg valaki; am a joert talan csak meg merne halni valaki.

5:8 Az Isten pedig a mi hozzank valo szerelmet abban mutatta meg, hogy mikor meg bűnösök voltunk, Krisztus erettünk meghalt.

5:9 Minekutana azert most megigazultunk az ő vere altal, sokkal inkabb megtartatunk a harag ellen ő altala.

5:10 Mert ha, mikor ellensegei voltunk, megbekeltünk Istennel az ő Fianak halala altal, sokkal inkabb megtartatunk az ő elete altal minekutana megbekeltünk vele.

5:11 Nemcsak pedig, hanem dicsekedünk is az Istenben a mi Urunk Jezus Krisztus altal, a ki altal most a megbekelest nyertük.

5:12 Annakokaert, mikepen egy ember altal jött be a vilagra a bűn es a bűn altal a halal, es akkepen a halal minden emberre elhatott, mivelhogy mindenek vetkeztek;

5:13 Mert a törvenyig vala bűn a vilagon; a bűn azonban nem szamittatik be, ha nincsen törveny.

5:14 Úgyde a halal uralkodott Ádamtol Mozesig azokon is, a kik nem az Ádam esetenek hasonlatossaga szerint vetkeztek, a ki ama következendőnek kiabrazolasa vala.

5:15 De a kegyelmi ajandek nem ugy [van,] mint a bűneset; mert ha amaz egynek esete miatt sokan haltak meg, az Isten kegyelme es a kegyelemből valo ajandek, mely az egy ember Jezus Krisztuse, sokkal inkabb elhatott sokakra.

5:16 És az ajandek sem ugy [van,] mint egy vetkező altal; mert az itelet egyből [lett] karhozotta, az ajandek pedig sok bűnből [van] igazulasra.

5:17 Mert ha az egynek bűnesete miatt uralkodott a halal az egy altal: sokkal inkabb az eletben uralkodnak az egy Jezus Krisztus altal azok, kik a kegyelemnek es az igazsag ajandekanak bővölködeseben reszesültek.

5:18 Bizonyara azert, mikepen egynek bűnesete altal minden emberre [elhatott] a karhozat: azonkepen egynek igazsaga altal minden emberre [elhatott] az eletnek megigazulasa.

5:19 Mert mikepen egy embernek engedetlensege altal sokan bűnösökke lettek: azonkepen egynek engedelmessege altal sokan igazakka lesznek.

5:20 A törveny pedig bejött, hogy a bűn megnövekedjek; de a hol megnövekedik a bűn, ott a kegyelem sokkal inkabb bővölködik:

5:21 Hogy mikepen uralkodott a bűn a halalra, azonkepen a kegyelem is uralkodjek igazsag altal az örök eletre a mi Urunk Jezus Krisztus altal.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase