Main Index: Hungarian Bible

Apostolok cselekedetei 6

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]   

6:1 Azokban a napokban pedig, mikor a tanitvanyok szaporodanak, tamada a görög zsidok közt panaszolkodas a heberek ellen, hogy az ő közülük valo özvegyasszonyok mellőztetnek a mindennapi szolgalatban.

6:2 Annakokaert a tizenkettő egybegyűjtven a tanitvanyok sokasagat, mondanak: Nem helyes, hogy mi az Isten igejet elhagyjuk es az asztalok körül szolgaljunk.

6:3 Valaszszatok azert, atyamfiai, ti közületek het ferfiut, kiknek [jo] bizonysaguk van, kik Szent Lelekkel es bölcseseggel teljesek, kiket erre a foglalatossagra beallitsunk.

6:4 Mi pedig foglalatosok maradunk a könyörgesben es az igehirdetes szolgalataban.

6:5 És tetszek e beszed az egesz sokasagnak: es kivalasztak Istvant, ki hittel es Szent Lelekkel teljes ferfiu vala, Filepet, Prokhorust, Nikanort, Timont, Parmenast es Nikolaust, ki Antiokhiabol valo prozelitus vala;

6:6 Kiket allatanak az apostolok elebe; es miutan imadkoztak, kezeiket reajok vetek.

6:7 És az Isten igeje növekedek; es sokasodek nagyon a tanitvanyok szama Jeruzsalemben; es a papok közül is nagy sokan követek a hitet.

6:8 Istvan pedig teljes leven hittel es erővel, nagy csodakat es jeleket cselekszik vala a nep között.

6:9 Előallanak azonban nemelyek ahhoz a zsinagogahoz tartozok közül, mely a szabadosokenak, Czirenebeliekenek, Alexandriabeliekenek es a Czilicziabol es Ázsiabol valokenak neveztetett, kik Istvannal vetekednek vala.

6:10 De nem allhattak ellene a bölcsesegnek es a Leleknek, mely altal szol vala.

6:11 Akkor felbujtottak valami embereket, kik mondanak: Hallottuk őt karomlo beszedeket szolni Mozes ellen es az Isten ellen.

6:12 És felzenditek a nepet, a veneket es az irastudokat; es rea rohanvan, magukkal ragadak őt, es vivek a tanacs ele;

6:13 És allatanak hamis tanukat, kik mondanak: Ez az ember nem szűnik meg karomlo beszedeket szolni e szent hely ellen es a törveny ellen:

6:14 Mert hallottuk, a mint azt monda, hogy az a nazareti Jezus ezt a helyet elrontja, es megvaltoztatja a czerimoniakat, melyeket adott nekünk Mozes.

6:15 És szemeiket rea vetven a tanacsban űlők mindnyajan, [olyannak] latak az ő orczajat, mint egy angyalnak orczajat.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase