Main Index: Hungarian Bible

Janos 16

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]   

16:1 Ezeket beszeltem nektek, hogy meg ne botrankozzatok.

16:2 A gyülekezetekből kirekesztenek titeket; sőt jön idő, hogy a ki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy isteni tiszteletet cselekszik.

16:3 És ezeket azert cselekszik veletek, mert nem ismertek meg az Atyat, sem engem.

16:4 Ezeket pedig azert beszeltem nektek, hogy a mikor eljő az az idő, megemlekezzetek roluk, hogy en mondtam nektek. De ezeket kezdettől fogva nem mondottam nektek, mivelhogy veletek valek.

16:5 Most pedig elmegyek ahhoz, a ki küldött engem; es senki sem kerdezi tőlem közületek: Hova megy?

16:6 Hanem, mivelhogy ezeket beszeltem nektek, a szomorusag eltöltötte a sziveteket.

16:7 De en az igazat mondom nektek: Jobb nektek, hogy en elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzatok a Vigasztalo: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzatok.

16:8 És az, mikor eljő, megfeddi a vilagot bűn, igazsag es itelet tekinteteben:

16:9 Bűn tekinteteben, hogy nem hisznek en bennem;

16:10 És igazsag tekinteteben, hogy en az en Atyamhoz megyek, es többe nem lattok engem;

16:11 Ítelet tekinteteben pedig, hogy e vilagnak fejedelme megiteltetett.

16:12 Meg sok mondani valom van hozzatok, de most el nem hordozhatjatok.

16:13 De mikor eljő amaz, az igazsagnak Lelke, elvezerel majd titeket minden igazsagra. Mert nem ő magatol szol, hanem azokat szolja, a miket hall, es a bekövetkezendőket megjelenti nektek.

16:14 Az engem dicsőit majd, mert az enyemből vesz, es megjelenti nektek.

16:15 Mindaz, a mi az Atyae, az enyem: azert mondam, hogy az enyemből vesz, es megjelenti nektek.

16:16 Egy keves [idő,] es nem lattok engem; es ismet egy keves [idő,] es meglattok majd engem: mert en az Atyahoz megyek.

16:17 Mondanak azert az ő tanitvanyai közül egymasnak: Mi az, a mit nekünk mond: Egy keves [idő,] es nem lattok engem; es ismet egy keves [idő,] es meglattok majd engem; es: mert en az Atyahoz megyek?

16:18 Mondanak azert: Mi az a keves [idő,] a miről szol? Nem tudjuk, mit mond.

16:19 Megerte azert Jezus, hogy őt akarnak megkerdezni, es monda nekik: Arrol tudakozzatok-e egymast, hogy azt mondam: Egy keves [idő,] es nem lattok engem; es ismet egy keves [idő,] es meglattok majd engem?

16:20 Bizony, bizony mondom nektek, hogy sirtok es jajgattok ti, a vilag pedig örül: ti szomorkodtok, hanem a ti szomorusagtok örömre fordul.

16:21 Az asszony mikor szűl, szomorusagban van, mert eljött az ő oraja: de mikor megszűli az ő gyermeket, nem emlekezik többe a kinra az öröm miatt, hogy ember született e vilagra.

16:22 Ti is azert most ugyan szomorusagban vagytok, de ismet meglatlak majd titeket, es örülni fog a ti szivetek, es senki el nem veszi tőletek a ti örömeteket.

16:23 És azon a napon nem kerdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom nektek, hogy a mit csak kerni fogtok az Atyatol az en nevemben, megadja nektek.

16:24 Mostanaig semmit sem kertetek az Atyatol az en nevemben: kerjetek es megkapjatok, hogy a ti örömetek teljes legyen.

16:25 Ezeket peldazatokban mondottam nektek; de eljő az idő, mikor nem peldazatokban beszelek majd nektek, hanem nyiltan beszelek nektek az Atyarol.

16:26 Azon a napon az en nevemben kertek majd: es nem mondom nektek, hogy en kerni fogom az Atyat ti erettetek;

16:27 Mert maga az Atya szeret titeket, mivelhogy ti szerettetek engem, es elhittetek, hogy en az Istentől jöttem ki.

16:28 Kijöttem az Atyatol, es jöttem e vilagba: ismet elhagyom e vilagot, es elmegyek az Atyahoz.

16:29 Mondanak neki az ő tanitvanyai: Íme, most nyiltan beszelsz es semmi peldazatot nem mondasz.

16:30 Most tudjuk, hogy te mindent tudsz, es nincs szükseged arra, hogy valaki teged megkerdezzen: erről hiszszük, hogy az Istentől jöttel ki.

16:31 Felele nekik Jezus: Most hiszitek?

16:32 Íme eljő az ora, es immar eljött, hogy szetoszoljatok kiki az öveihez, es engem egyedül hagyjatok; de nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van.

16:33 Azert beszeltem ezeket nektek, hogy bekessegetek legyen en bennem. E vilagon nyomorusagtok leszen; de bizzatok: es meggyőztem a vilagot.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase