Main Index: Hungarian Bible

Malakias 3

[1]    [2]    [3]    [4]   

3:1 Íme, elküldöm en az en követemet, es megtisztitja előttem az utat, es mindjart eljön az ő templomaba az Úr, a kit ti kerestek, es a szövetsegnek követe, a kit ti kivantok; ime, eljön, azt mondja a Seregeknek Ura.

3:2 De kicsoda szenvedheti el az ő eljövetelenek napjat? És kicsoda all meg az ő megjelenesekor? Hiszen olyan ő, mint az ötvösnek tüze, es a ruhamosoknak lugja!

3:3 És ül mint ötvös vagy ezüsttisztogato es megtisztitja Levi fiait es fenyesse teszi őket, mint az aranyat es ezüstöt; es igazsaggal visznek etelaldozatot az Úrnak.

3:4 És kedves lesz az Úrnak a Juda es Jeruzsalem etelaldozatja, mint a regi napokban es előbbi esztendőkben.

3:5 Mert iteletre indulok hozzatok, es gyors tanu leszek a szemfenyvesztők ellen, a paraznak es hamisan esküvők ellen, es azok ellen, a kik megröviditik a munkasnak beret, az özvegyet es arvat, es a kik nyomorgatjak az idegent, es nem felnek engem, azt mondja a Seregeknek Ura.

3:6 Mert en, az Úr, meg nem valtozom, ti pedig, Jakobnak fiai, nem emesztettek meg!

3:7 Atyaitok idejetől fogva eltertetek rendeleseimtől es nem tartottatok meg [azokat.] Terjetek hozzam, es en is hozzatok terek, azt mondja a Seregeknek Ura. De azt mondjatok: Miben terjünk meg?

3:8 Avagy az ember csalhatja-e az Istent? ti megis csaltatok engem. És azt mondjatok: Mivel csalunk teged? A tizeddel es az aldozni valoval.

3:9 Átokkal vagytok elatkozva, megis csaltok engem: a nep egeszben!

3:10 Hozzatok be a tizedet mind az en tarhazamba, hogy legyen ennivalo az en hazamban, es ezzel probaljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg nektek az egek csatornait, es ha nem arasztok reatok aldast bősegesen.

3:11 És megdorgalom erettetek a kartevőt, es nem veszti el földetek gyümölcset, es nem lesz a szőlőtök meddő a mezőn, azt mondja a Seregeknek Ura.

3:12 És boldognak mondanak titeket mind a nemzetek; mert kivanatos földde lesztek ti, azt mondja a Seregeknek Ura.

3:13 Kemenyen szoltatok ellenem, azt mondja az Úr, es azt mondjatok: Mit szoltunk ellened?

3:14 Azt mondtatok: Hiabavalo az Isten szolgalata, es mi haszna, hogy megtartjuk törvenyeit, es hogy alazatosan jarunk a Seregeknek Ura előtt?

3:15 Sőt inkabb magunk hirdetjük boldogoknak a kevelyeket; hiszen gyarapodtak, noha gonoszsagot űznek, es megszabadulnak, noha kisertik az Istent!

3:16 Akkor tanakodtak egymassal az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt es hallgatott, es egy emlekkönyv iratek ő előtte azoknak, a kik felik az Urat es becsülik az ő nevet.

3:17 És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, a melyet en szerzek, tulajdonomma lesznek es kedvezek nekik, a mint kiki kedvez a maga fianak, a ki szolgalja őt.

3:18 És megtertek es meglatjatok, [hogy különbseg van] az igaz es a gonosz között, az Isten szolgaja között es a között, a ki nem szolgalja őt.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase