Main Index: Hungarian Bible

Malakias 2

[1]    [2]    [3]    [4]   

2:1 Most azert nektek szol ez a parancsolat, ti papok!

2:2 Ha meg nem hallgatjatok es ha nem veszitek szivetekre, hogy dicsőseget adjatok az en nevemnek, azt mondja a Seregeknek Ura: atkot bocsatok reatok, es elatkozom a ti aldasotokat; bizony elatkozom azt, ha nem veszitek szivetekre!

2:3 Íme, en megrontom a ti vetni valo magotokat, es szemetet szorok orczaitokba, a ti ünneplesteknek szemetjet, es ahhoz hordanak ki titeket.

2:4 És megtudjatok, hogy azert adtam nektek e parancsolatot, hogy szövetsegem legyen a Levivel, azt mondja a Seregeknek Ura.

2:5 Szövetsegem volt vele eletre es bekessegre, es felelmül adtam azt neki es felt engemet, es megalazta magat az en nevem előtt.

2:6 Igazsag törvenye volt az ő szajaban, es nem talaltatott alnoksag az ő ajkaiban; bekessegben es egyenesseggel jart velem, es sokakat megteritett a bűnből.

2:7 Mert a papnak ajkai őrzik a tudomanyt, es az ő szajabol törvenyt varnak, mivel a Seregek Uranak követe ő.

2:8 De ti elhajlottatok ez utrol, sokakat megbotrankoztattatok a törvennyel, felbontottatok Levi szövetseget, azt mondja a Seregeknek Ura.

2:9 Azert en is szidalmasakka tettelek titeket es utalatosakka az egesz nep előtt, a miatt, hogy meg nem őriztetek az en utamat, hanem szemelyvalogatok voltatok a törvennyel.

2:10 Nem egy atyank van-e mindnyajunknak? Nem egy Isten teremtett-e minket? Miert csalja hat kiki az ő felebaratjat, megrontvan a mi atyaink szövetseget?

2:11 Hűtelenne lett Juda, es utalatossag tamadt Izraelben es Jeruzsalemben, mert megfertőztette Juda az Úrnak szentseget, a melyet ő szeret, es idegen istennek leanyat vette el.

2:12 Elveszt az Úr mindenkit, a ki ezt cselekszi, a vigyazot es a felelőt, a Jakob satraibol, meg ha aldozatot visz is a Seregek Uranak.

2:13 És ezt is cselekszitek: betöltitek az Úr oltarat könyhullatassal, sirassal es kesergessel, hogy ne tekintsen többe az etelaldozatra, es ne fogadjon el szivesseget a ti kezetekből.

2:14 És azt mondjatok: Miert? Azert, mert az Úr tett bizonysagot közted es a te ifjusagod felesege közt, a kit te megcsaltal, holott tarsad es szövetseges feleseged!

2:15 Nem tett ilyet egy sem, a kinek meg volt lelke. És mit keresett az az egy? Istentől valo magvat. Őrizzetek meg azert a ti lelketeket, es a ti ifjusagotok feleseget meg ne csaljatok!

2:16 Mert gyűlölöm az elbocsatast, ezt mondja az Úr, Izraelnek Istene, es [azt,] a ki ruhajara kegyetlenseget borit, azt mondja a Seregeknek Ura. Őrizzetek meg azert lelketeket es ne csalardkodjatok!

2:17 Elfarasztottatok az Urat beszedeitekkel, es azt mondjatok: Mivel farasztottuk el? Azzal, hogy azt mondjatok: Minden gonosztevő jo az Úr szemeiben, es gyönyörködik ő azokban; vagy: Hol van az iteletnek Istene?

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase