Main Index: Hungarian Bible

Malakias 1

[1]    [2]    [3]    [4]   

1:1 Az Úr igejenek terhe Izrael ellen, Malakias altal.

1:2 Szerettelek titeket, azt mondja az Úr, es azt mondjatok: Miben szerettel minket? Avagy nem atyjafia vala-e Ézsau Jakobnak? azt mondja az Úr: Jakobot pedig szerettem;

1:3 Ézsaut ellenben gyűlöltem, es az ő hegyeit pusztava tettem, örökseget pedig pusztai sakalokeva.

1:4 Ha azt mondja Edom: Elpusztultunk; de terjünk meg es epitsük fel a romladekokat: ezt mondja a Seregeknek Ura: Ők epitenek, de en elrontom, es elnevezik őket istentelenseg hataranak es oly nepnek, a melyre örökke haragszik az Úr.

1:5 És latjak ezt a ti szemeitek, es magatok is mondjatok: Nagy az Úr az Izrael hatara felett.

1:6 A fiu tiszteli atyjat, a szolga is az ő urat. És ha en atya vagyok: hol az en tisztessegem? És ha en ur vagyok, hol az en felelmem? azt mondja a Seregeknek Ura nektek, ti papok, a kik utaljatok az en nevemet, es [ezt] mondjatok: Mivel utaljuk a te nevedet?

1:7 Megferteztetett kenyeret hoztok oltaromra, es azt mondjatok: Mivel ferteztetünk meg teged? Azzal, mikor azt gondoljatok, hogy az Úrnak asztala megvetni valo.

1:8 Hogyha vakot hoztok aldozatul: Nem bűn-e [az?] vagy ha santat hoztok es benat: nem bűn-e [az?] Vidd csak azt a te fejedelmednek: vajjon kedvvel fogad-e, avagy read tekint-e? azt mondja a Seregeknek Ura.

1:9 Most azert engeszteljetek meg az Istennek orczajat, hogy könyörüljön rajtunk. Általatok van ez, elnezheti-e ezt nektek? azt mondja a Seregeknek Ura.

1:10 Vajha valaki közületek bezarna az ajtot, hiaba ne tüzelnetek az en oltaromon! Nem telik kedvem bennetek, azt mondja a Seregeknek Ura; az etelaldozatot sem kedvelem a ti kezetekből!

1:11 Hiszen napkelettől fogva napnyugotig nagy az en nevem a poganyok között, es minden helyen tömjennel aldoznak az en nevemnek es tiszta etelaldozattal! Bizony nagy az en nevem a poganyok között! azt mondja a Seregeknek Ura.

1:12 Ti pedig meggyalazzatok azt, mikor azt mondjatok: Az Úrnak asztala megvetni valo, es annak jövedelme, eledele utalatos.

1:13 És azt mondjatok: Íme, mily faradsag! es rafujtok, azt mondja a Seregeknek Ura; pedig a rablottat hozzatok, meg a santat es betegest; etelaldozatot is hoztok, [de] hat kedves-e az a ti kezetekből? azt mondja az Úr.

1:14 Átkozott pedig az alnok! Van ugyan a nyajaban him, es fogadast is tesz: megis hitvanynyal aldozik az Úrnak. Pedig nagy kiraly vagyok en, azt mondja a Seregeknek Ura, es felelmetes az en nevem a poganyok között!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase