Main Index: Hungarian Bible

Zakarias 13

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

13:1 Azon a napon kutfő fakad a David hazanak es Jeruzsalem lakosainak a bűn es tisztatalansag ellen.

13:2 És leszen azon a napon, igy szol a Seregeknek Ura: Kivesztem a balvanyok neveit e földről, es emlegetni sem fogjak többe; sőt a profetakat es a fertelmes lelket is kiszaggatom e földről.

13:3 És ugy lesz, ha profetalni fog meg valaki, azt mondjak annak az ő apja es anyja, az ő szülői: Ne elj, mert hazugsagot szoltal az Úr neveben! És altalverik őt az ő apja es anyja, az ő szülői, az ő profetalasa közben.

13:4 És azon a napon megszegyenülnek a profetak, kiki az ő latasa miatt az ő profetalasaik közben, es nem öltözködnek szőrös ruhaba, hogy hazudjanak.

13:5 Hanem ezt mondja [kiki:] Nem vagyok en profeta, szantovető ember vagyok en, sőt mas szolgajava lettem en gyermeksegem ota.

13:6 És ha mondja neki [valaki:] Micsoda ütesek ezek a kezeiden? azt mondja: A miket az en barataim hazaban ütöttek rajtam.

13:7 Fegyver, serkenj fel az en pasztorom ellen es a ferfiu ellen, a ki nekem tarsam! igy szol a Seregeknek Ura. Verd meg a pasztort es elszelednek a juhok, en pedig a kicsinyek ellen forditom kezemet.

13:8 És leszen az egesz földön, igy szol az Úr: a ket resz kivagattatik azon [es] meghal, de a harmadik megmarad rajta.

13:9 És beviszem a harmadreszt a tűzbe, es megtisztitom őket, a mint tisztitjak az ezüstöt es megprobalom őket, a mint probaljak az aranyat; ő segitsegül hivja az en nevemet es en felelni fogok neki; ezt mondom: Nepem ő! Ő pedig ezt mondja: Az Úr az en Istenem!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase