Main Index: Hungarian Bible

Zakarias 12

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

12:1 Az Úr igejenek terhe Izrael ellen. Így szol az Úr, a ki az egeket kiterjesztette, a földet fundalta, es az ember keblebe lelket alkotott:

12:2 Íme, en reszegitő poharra teszem Jeruzsalemet minden körülte valo nepnek; Judanak is az lesz, mikor ostromoljak Jeruzsalemet.

12:3 És azon a napon lesz, hogy nyomtatokőve teszem Jeruzsalemet minden nepnek; a ki emelni akarja azt, mind szakadva-szakad meg, noha összegyül ellene a föld minden poganya.

12:4 Azon a napon, igy szol az Úr, megverek minden lovat rettegessel, a lovagjat pedig őrültseggel; de a Juda hazat nyitott szemmel nezem, a nepeknek pedig minden lovat vaksaggal verem meg.

12:5 És azt mondjak szivökben Juda fejedelmei: Az en erőssegem Jeruzsalemnek lakoi, az ő Istenökkel, a Seregek Uraval.

12:6 Azon a napon olyanokka teszem Juda fejedelmeit, mint a milyen a tüzes serpenyő a fak között, es a milyen a tüzes faklya a kevek között: megemesztenek jobb es bal felől minden körülvalo nepet; de Jeruzsalem tovabb is a helyen marad Jeruzsalemben!

12:7 És megoltalmazza az Úr Judanak satrait, [mint] azelőtt, hogy ne legyen nagyobb David hazanak dicsősege es Jeruzsalem lakosanak dicsősege, mint a Judae.

12:8 Azon a napon oltalma leszen az Úr Jeruzsalem lakosanak, es azon a napon olyan lesz köztök a legalabbvalo, mint David, a David haza pedig, mint az Isten, mint az Úrnak angyala ő előttök.

12:9 És azon a napon lesz, hogy kesz leszek elveszteni minden poganyt, a kik Jeruzsalemre tamadnak;

12:10 A David hazara es Jeruzsalem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek es könyörületessegnek lelket, es ream tekintenek, a kit atszegeztek, es siratjak őt, a mint siratjak az egyetlen fiut, es keseregnek utana, a mint keseregnek az elsőszülött utan.

12:11 Azon a napon nagy siralom lesz Jeruzsalemben, a milyen volt a hadadrimmoni siralom a Megiddo völgyeben.

12:12 És sir a föld: nemzetsegek [es] nemzetsegek külön; külön a David hazanak nemzetsege, felesegeik is külön; külön a Natan hazanak nemzetsege, es felesegeik is külön;

12:13 Külön a Levi hazanak nemzetsege, es felesegeik is külön; külön a Semei nemzetsege, felesegeik is külön.

12:14 A többi nemzetsegek mind; nemzetsegek [es] nemzetsegek külön, felesegeik is külön.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase