Main Index: Hungarian Bible

Zakarias 9

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

9:1 Az Úr igejenek terhe a Kadrak földe ellen; Damaskus lesz pedig annak nyugvohelye (mert az Úr szemmel tartja az embereket es Izraelnek minden törzset);

9:2 És Hamat is, a mely szomszedos vele; Tirus es Sidon, noha igen okosak!

9:3 Varat epitett maganak Tirus, es annyi az ezüstje rakason, mint a por, es az aranya, mint az utczak sara.

9:4 Íme szegenynye teszi őt az Úr, es megrontja hatalmat a tengeren, magat pedig tűz emeszti meg.

9:5 Meglatja [ezt] Askalon es megretten; Gaza is es igen bankodik; Ekron is, mert megszegyenült remenysegeben. Mert kivesz a kiraly Gazabol, es Askalon lakatlan marad.

9:6 Asdodban pedig idegenek laknak, es a Filiszteusok kevelyseget megtöröm.

9:7 Kivonszom a vert szajukbol es utalatossagaikat fogaik közül, es ő is a mi Istenünke marad; es olyan lesz, mint egy fejedelem Judaban, Ekron pedig, mint a Jebuzeus.

9:8 És tabort jarok hazam körül, [mint] a sereg ellen, az ide-oda koborlok ellen, es nem megy at többe rajtok a sarczolo, mert most szemmel tartom őt.

9:9 Örülj nagyon, Sionnak leanya, örvendezz, Jeruzsalem leanya! Íme, jön neked a te kiralyod; igaz es szabadito ő; szegeny es szamarhaton ülő, azaz nőstenyszamarnak vemhen.

9:10 És kivesztem a szekeret Efraimbol es a lovat Jeruzsalemből, kivesztem a harczi kezivet is, es bekesseget hirdet a poganyoknak; es uralkodik tengertől tengerig, es a folyamtol a föld hataraig.

9:11 Sőt a veled valo szövetsegnek vereert a te foglyaidat is kibocsatom a kutbol, a melyben nincs viz.

9:12 Terjetek vissza az erősseghez, remenysegnek foglyai! Ma is azt hirdetem [nektek:] ketszeresen megfizetek neked!

9:13 Mert kifeszitem Judat magamnak [mintegy] kezivet [es] megtöltöm Efraimot; es felinditom fiaidat, oh Sion, a te fiaid ellen, oh Javan, es olyanna teszlek, mint a hős fegyvere.

9:14 És megjelen felettök az Úr, es nyila repül mint a villamlas; az Úr Isten kürtöt fuvall, es deli szelekben nyomul elő.

9:15 A Seregeknek Ura megoltalmazza őket; megemesztik es letapossak a parittya-köveket, es isznak [es] zajongnak, mint a bortol, es megtelnek, mint a cseszek [es] mint az oltar szegletei.

9:16 És megsegiti őket az Úr, az ő Istenök ama napon, mint az ő nepenek nyajat, es mint korona-kövek ragyognak az ő földen.

9:17 Oh, mily nagy az ő josaga es mily nagy az ő kedvessege! Ifjakat tesz viragzova a gabona, es leanyokat a must.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase