Main Index: Hungarian Bible

Zakarias 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

1:1 Darius masodik esztendejeben, a nyolczadik honapban szola az Úr Zakariashoz, a Berekias fiahoz, a ki Iddo profeta fia, mondvan:

1:2 Igen megharagudott az Úr a ti atyaitokra.

1:3 Mondjad azert nekik: Ezt mondja a Seregeknek Ura: Terjetek hozzam, szol a Seregeknek Ura, es hozzatok terek, mond a Seregeknek Ura.

1:4 Ne legyetek olyanok, mint atyaitok, a kikhez az elebbi profetak kialtottak, mondvan: Ezt mondja a Seregeknek Ura: Terjetek meg kerlek a ti gonosz utaitokrol, es a ti gonosz cselekedeteitekből, de nem hallgattak meg, es nem figyelmeztek ream, szol az Úr.

1:5 Atyaitok? Hol vannak ők? És a profetak örökke elnek-e?

1:6 De az en beszedeim es vegzeseim, a melyeket szolgaim, a profetak altal hirdettem: nem beteljesedtek-e a ti atyaitokon? És megtertek es azt mondtak: A mint elhatarozta vala a Seregeknek Ura, hogy a mi utaink es cselekedeteink szerint banik velünk: ugy bant velünk.

1:7 A tizenegyedik honapnak, azaz a Sebat honapnak huszonnegyedik napjan, Dariusnak masodik esztendejeben, szola az Úr Zakariashoz, a Berekias fiahoz, a ki Iddo profeta fia, mondvan:

1:8 Latam ejszaka, hogy ime, egy ferfiu veres lovon ül vala, es all vala a mirtus-fak között, a melyek egy arnyas völgyben valanak; hata megett pedig veres, tarka es feher lovak.

1:9 És mondam: Mik ezek Uram? És monda nekem az angyal, a ki beszel vala nekem: Én megmutatom neked: mik ezek.

1:10 Akkor felele az a ferfiu, a ki a mirtus-fak között all vala, es monda: Azok ezek, a kiket az Úr küldött, hogy jarjak be e földet;

1:11 És felelenek az Úr angyalanak, a ki a mirtus-fak között all vala, es mondak: Bejartuk a földet, es ime, az egesz föld vesztegel es nyugodt.

1:12 Az Úr angyala pedig felele, es monda: Seregeknek Ura! Meddig nem könyörülsz meg Jeruzsalemen es Judanak varosain, a melyekre haragszol immar hetven esztendő ota?

1:13 És nyajas szavakkal, vigasztalo szokkal felele az Úr az angyalnak, a ki beszel vala velem.

1:14 És monda nekem az angyal, a ki beszel vala velem: Kialts, ezt mondvan: Ezt mondja a Seregeknek Ura: szeretem Jeruzsalemet es a Siont nagy szeretettel!

1:15 De nagy haraggal haragszom en a hivalkodo nepekre, a kikre kevesse haragudtam [ugyan,] de ők gonoszra törtek.

1:16 Azt mondja azert az Úr: könyörületesseggel fordulok Jeruzsalemhez; benne epittetik meg az en hazam, szol a Seregeknek Ura, es merőzsinor nyujtatik ki Jeruzsalem felett.

1:17 Megis kialts, mondvan: Ezt mondja a Seregeknek Ura: Bővelkedni fognak meg varosaim a joban, mert megvigasztalja meg az Úr a Siont, es magaeva fogadja meg Jeruzsalemet!

1:18 Majd felemelem szemeimet, es ime, negy szarvat latek.

1:19 És mondam az angyalnak, a ki beszel vala velem: Mik ezek? És monda nekem: Ezek azok a szarvak, a melyek szetszortak Judat, Izraelt es Jeruzsalemet.

1:20 Azutan mutata nekem az Úr negy mesterembert.

1:21 És mondam: Mit jöttek ezek cselekedni? Ő pedig szola, mondvan: Ezek azok a szarvak, a melyek szetszortak Judat annyira, hogy senki sem emelheti vala fel fejet: de eljöttek ezek, hogy elrettentsek őket, hogy letörjek a poganyok szarvait, a kik szarvakkal tamadtak vala Juda földe ellen, hogy szetszorjak azt.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase