Main Index: Hungarian Bible

Aggeus 2

[1]    [2]   

2:1 A hetedik honap huszonnegyedik napjan szola az Úr Aggeus profeta altal, mondvan:

2:2 Szolj csak Zorobabelnek, a Sealtiel fianak, Juda fejedelmenek, es Josuanak, a Jehosadak fianak, a főpapnak, es a nep többi [tag]jainak, mondvan:

2:3 Ki van meg eletben köztetek, a ki latta ezt a hazat az ő első dicsősegeben? És milyennek latjatok ti most ezt? Avagy olyan-e ez a ti szemetekben, mintha semmi volna?

2:4 De most legy bator, Zorobabel, azt mondja az Úr! Legy bator te is, Josua, Jehosadak fia, te főpap, es legy bator e földnek minden nepe, azt mondja az Úr, es cselekedjetek, mert en veletek vagyok, azt mondja a Seregeknek Ura,

2:5 Az iget, a melylyel szövetsegre leptem veletek, mikor kijöttetek Égyiptombol, es az en lelkem köztetek marad. Ne feljetek!

2:6 Mert ezt mondja a Seregeknek Ura: Egy keves [idő] van meg, es en meginditom az eget es a földet, a tengert es a szarazt.

2:7 És meginditok minden nepet, es eljön, a kit minden nepek ohajtanak, es megtöltöm e hazat dicsőseggel, azt mondja a Seregeknek Ura.

2:8 Enyem az ezüst es enyem az arany, azt mondja a Seregeknek Ura.

2:9 Nagyobb leszen e masodik haznak dicsősege az elsőnel, azt mondja a Seregeknek Ura, es e helyen adok bekesseget, azt mondja a Seregeknek Ura.

2:10 A kilenczedik honap huszonnegyediken, Dariusnak masodik esztendejeben szola az Úr Aggeus profeta altal, mondvan:

2:11 Ezt mondja a Seregeknek Ura: Kerdezd meg csak a papokat a törveny felől, mondvan:

2:12 Ha szentelt hust visz valaki az ő köntösenek szarnyaban, es illeti annak szarnyaval a kenyeret vagy a főzeleket, vagy a bort, vagy az olajat, vagy barmi mas eleseget: vajjon szent-e az? És felelenek a papok, es mondak: Nem.

2:13 Aggeus pedig monda: Ha hulla altal fertőzött illeti mindezeket, tisztatalanna lesz-e? És felelenek a papok, es mondak: Tisztatalanna!

2:14 Aggeus pedig felele, es monda: Épp igy e nep es epp igy e nemzet en előttem, azt mondja az Úr, es epp igy kezöknek minden munkaja, es a mit ide felhoznak: tisztatalan az.

2:15 Most azert jol gondoljatok meg e naptol fogva az elmultakat is, mielőtt meg követ kőre tettek volna az Úr hajlekaban!

2:16 Az előtt elmentek a huszas garmadahoz, es tiz lett; elmentek a sajtohoz, hogy ötven vederrel meritsenek, es husz lett.

2:17 Megvertelek titeket üszöggel, ragyaval, es kezetek minden munkajat kőesővel, es meg sem [hajoltatok] hozzam, azt mondja az Úr. x^2.18 Jol gondoljatok hat meg e naptol fogva az elmultakat is! A kilenczedik [honap] huszonnegyedik napjatol, attol a naptol fogva, a melyen letetetett az Úr hajlekanak alapja. Jol meggondoljatok!

2:19 Van-e meg mag a csűrben? És bizony, a szőlő, a füge, a granatalma es az olajfa sem termett! E naptol fogva megaldalak.

2:20 Masodszor is szola az Úr Aggeusnak a honap huszonnegyedik napjan, mondvan:

2:21 Mondd meg Zorobabelnek, Juda fejedelmenek: Én meginditom az eget es a földet.

2:22 És felforgatom az orszagok kiralyi szeket, es elfogyasztom a pogany orszagok erejet, es felforgatom a szekeret es a benne ülőket, es lehullanak a lovak es a rajtok ülők: kiki az ő atyjafianak fegyvere altal.

2:23 Azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, felveszlek teged Zorobabel, Sealtielnek fia, en szolgam, azt mondja az Úr, es olyanna teszlek, mint egy pecsetgyürű, mert teged valasztottalak el, azt mondja a Seregeknek Ura.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase