Main Index: Hungarian Bible

Aggeus 1

[1]    [2]   

1:1 Darius kiraly masodik esztendejenek hatodik honapjaban, a honapnak első napjan szola az Úr Aggeus profeta altal Zorobabelnek, a Sealtiel fianak, Juda fejedelmenek, es Josuanak, a Jehosadak fianak, a főpapnak, mondvan:

1:2 Így szol a Seregeknek Ura, mondvan: Ezt mondja e nep: Nem jött meg el az idő, az Úr haza epitesenek ideje!

1:3 Az Úr pedig igy szol Aggeus profeta altal, mondvan:

1:4 Ideje-e nektek, hogy ti mennyezetes hazakban lakozzatok, holott ez a haz romban all?

1:5 Most azert ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljatok meg jol a ti utaitokat!

1:6 Sokat vetettetek, de keveset takartok; esztek, de meg nem elegesztek; isztok, de meg nem reszegesztek; ruhazkodtok, de meg nem melegesztek, a berlő is lyukas zacskora berel.

1:7 Ezt mondja a Seregeknek Ura: Gondoljatok meg jol a ti utaitokat!

1:8 Menjetek fel a hegyre, es hordjatok fat, es epitsetek e hazat, hogy gyönyörködjem benne, es dicsőittessem, azt mondja az Úr.

1:9 Sokat vartatok, de ime keves lett; haza is hordtatok, de en rafuvallok arra! Mi okert? azt mondja a Seregeknek Ura. Az en hazamert, a mely im romban all, ti pedig siettek, kiki a maga hazahoz.

1:10 Azert vontak meg tőletek az egek a harmatot, vonta meg a föld az ő termeset.

1:11 És pusztulast rendeltem a [sik] földre es a hegyekre, a buzara es a borra, az olajra es mindarra, a mit a föld terem; sőt az emberre es a baromra es minden kezimunkara is.

1:12 És meghalla Zorobabel, a Sealtiel fia, es Josua, a Jehosadak fia, a főpap, es a nep minden többi [tag]ja az Úrnak, az ő Istenöknek szavat es Aggeus profeta beszedeit, a mikent elküldte őt az Úr, az ő Istenök, es megfelemlek a nep az Úr előtt.

1:13 És szola Aggeus, az Úr követe, az Úr küldeteseben, mondvan a nepnek: Én veletek vagyok, azt mondja az Úr.

1:14 És felindita az Úr Zorobabelnek, a Sealtiel fianak, a Juda fejedelmenek lelket, es Josuanak, a Jehosadak fianak, a főpapnak lelket, es a nep minden többi [tag]janak lelket is, es bemenenek es munkalkodanak a Seregek Uranak, az ő Istenöknek hazaban.

1:15 A hatodik honapnak huszonnegyedik napjan, Darius kiralynak masodik esztendejeben.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase