Main Index: Hungarian Bible

Mikeas 4

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]   

4:1 És leszen: az utolso időben az Úr hazanak hegye a hegyek föle helyeztetik, es felülemelkedik az a halmokon, es nepek özönlenek rea.

4:2 Poganyok is sokan mennek, es mondjak: Jertek, menjünk fel az Úr hegyere es a Jakob Istenenek hazahoz, hogy megtanitson minket az ő utaira, es jarjunk az ő ösvenyein! Mert Sionbol jő ki a törveny, es az Úr beszede Jeruzsalemből.

4:3 És sok nepek között iteletet teszen, es megfedd erős nemzeteket nagy messze [földig] es fegyvereiket kapakka kovacsoljak, dardaikat pedig sarlokka; nep nepre fegyvert nem emel, es hadakozast többe nem tanulnak.

4:4 És kiki nyugszik az ő szőlője alatt es fügefaja alatt, es senki meg nem rettenti őket, mert a Seregek Uranak szaja szolott.

4:5 Mert minden nep a maga istenenek neveben jar, es mi is a mi Urunk Istenünk neveben jarunk örökkön örökke.

4:6 Azon a napon, azt mondja az Úr, összegyűjtöm a santat, es összeszedem az elszeledetteket, es a kiket megsanyargattam.

4:7 És a santat maradekka teszem, az elszelesztettet pedig erős nemzette, es az Úr uralkodik rajtok a Sion hegyen mostantol fogva mindörökke.

4:8 És te nyajnak tornya, Sion leanyanak vara! Eljő tehozzad es elerkezik az előbbi hatalom, a Jeruzsalem leanyanak birodalma.

4:9 Miert kialtasz hat kialtva? Nincsen-e közötted kiraly? Elveszett-e a te tanacsadod, hogy ugy elfogott a fajdalom, mint a gyermek-szűlőt?!

4:10 Gyötrődj es kinlodj, Sionnak leanya, mint a gyermek-szülő! Mert ime, kimegy a varosbol, es a mezőn tanyazol, es egeszen Babelig megysz. Ott szabadittatol meg; ott valt ki teged az Úr, ellensegednek kezeből.

4:11 Mert ime, sok nemzetseg gyűlt össze ellened, a kik ezt mondjak: Legyen szentsegtelen, es legeltessük szemeinket a Sionon!

4:12 De ők nem tudjak az Úr gondolatait es nem ertik az ő szandekat, hogy összegyűjti őket, mint a kevet a szerűre.

4:13 Kelj fel es csepelj, Sionnak leanya! Mert vassa teszem a te szarvaidat, körmeidet pedig aczella teszem, es szettiporsz sok nepeket, es rablott kincseiket az Úrnak aldozom, javaikat pedig az egesz föld Uranak.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase