Main Index: Hungarian Bible

Mikeas 2

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]   

2:1 Jaj azoknak, a kik hamissagot gondolnak es a kik agyashazukban gonoszsagot cselekesznek, [es] vegrehajtjak azt, mihelyt megvirrad, mert hatalmuk van hozza.

2:2 Megkivanjak a mezőket es elraboljak, es a hazakat es elszedik; es nyomorgatjak a gazdat, es az ő hazanepet az embert es az ő örökseget!

2:3 Annakokaert ezt mondja az Úr: Íme, en [is] gonoszt gondolok e nemzetseg ellen, melyből ki nem vonhatjatok a ti nyakatokat es nem jartok kevelyen, mivel gonosz idő leszen az!

2:4 Azon a napon peldabeszed tamad rolatok, es siralmat sirnak, mondvan: Oda van! elpusztultunk! Nepem örökseget felcserelte! Mikent rabolja el tőlem; hűtelennek osztja ki mezeinket!

2:5 Azert nem lesz neked, a ki merőzsinort vessen sors szerint az Úrnak gyülekezeteben.

2:6 Ne profetaljatok! profetalnak ők. [Ha ]nem profetalnak ezeknek, nem mulik el a gyalazat!

2:7 Oh te, ki Jakob hazanak mondatol! hat türelmetlen-e az Úrnak lelke, avagy ezek-e az ő cselekedetei? Nem javara valnak-e az en cselekedeteim annak, a ki igazan jar?

2:8 A minap mint egy ellenseg tamadt fel az en nepem; a köntösről a palastot letepik a gyanutlanul jarokrol, a haborutol idegenkedőkről.

2:9 Nepem asszonyait kiűzitek boldogsaguk hazabol; kisdedeiktől örökre elveszitek az en dicsősegemet.

2:10 Keljetek fel es menjetek ki, mert ez nem a nyugalomnak helye; a tisztatalansag miatt, a mely elveszit, es pedig borzaszto veszedelemmel!

2:11 Ha valamely szelhazi es csalard igy hazudoznek: Predikalok neked borrol es reszegitő italrol, az volna e nepnek profetaja.

2:12 Mindenestől egybegyűjtelek teged, Jakob! Összetakaritom Izrael maradekat. Összegyűjtöm őket, mint a boczrai juhokat, mint a nyajat az ő karamja köze; hemzsegnek majd az ember-sokasag miatt.

2:13 Előttök megy fel az [ut]törő; kitörnek es atmennek a kapun es kivonulnak, es előttök megy a kiralyuk, es elükön az Úr!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase