Main Index: Hungarian Bible

Jonas 4

[1]    [2]    [3]    [4]   

4:1 És igen rossznak latszek ez Jonas előtt, es megharaguvek.

4:2 Könyörge azert az Úrhoz, es monda: Kerlek, Uram! Avagy nem ez vala-e az en mondasom, mikor meg az en hazamban valek? azert siettem, hogy Tarsisba futnek, mert tudtam, hogy te irgalmas es kegyelmes Isten vagy, nagy türelmű es nagy irgalmassagu es a gonosz miatt [is] bankodo.

4:3 Most azert Uram, vedd el, kerlek, az en lelkemet en tőlem, mert jobb meghalnom, mintsem elnem!

4:4 Az Úr pedig monda: Avagy meltan haragszol-e?

4:5 Majd kimene Jonas a varosbol, es üle a varos keleti resze felől, es csinala ott maganak hajlekot, es üle az alatt az arnyekban, a mig meglathatna, mi leszen a varosbol?

4:6 Az Úr Isten pedig egy tököt rendele, es felnöve az Jonas föle, hogy arnyekot tartson feje fölött es megoltalmazza őt [a hevseg] bantasatol. És nagy örömmel örvendezek Jonas a tök miatt.

4:7 De masnapra ferget rendele az Isten hajnal-költekor, es megszura [az] a tököt, es elszarada.

4:8 És lőn napköltekor, hogy tikkaszto keleti szelet rendele Isten, es a nap ratűzött a Jonas fejere, es ő elbagyada. Kivana azert maganak a halalt, es monda: Jobb halnom, mint elnem!

4:9 És monda az Isten Jonasnak: Avagy meltan haragszol-e a tök miatt? És monda: Meltan haragszom, mind halalig!

4:10 Az Úr pedig monda: Te szanod a tököt, a melyert nem faradtal es [a melyet] nem neveltel, a mely egy ejjel tamadt es mas ejjel elveszett:

4:11 Én pedig ne szanjam Ninivet, a nagy varost, a melyben több van tizenketszer tizezer embernel, a kik nem tudnak különbseget tenni jobb- es balkezük között, es barom is sok van?!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase