Main Index: Hungarian Bible

Ámos 6

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]   

6:1 Jaj azoknak, a kik gondtalanul elnek a Sionon, es a kik elbizakodnak Samaria hegyen; a kik a nepek elejenek elei, es a kikhez jő az Izraelnek haza!

6:2 Menjetek at Kalneba, es nezzetek [szet;] onnan pedig menjetek a nagy Hamatba, es szalljatok le a Filiszteusok Gathjaba; vajjon jobbak-e azok, mint ezek az orszagok, es vajjon szelesebb-e azoknak hatara a ti hatarotoknal?

6:3 A kik a veszedelem napjat messze gondoljatok, es az erőszaknak szeket emeltek;

6:4 A kik elefantcsont pamlagon hevernek, es az ő nyoszolyaikban elnyujtozkodnak, es a nyaj legjavabol es a kihizlalt borjakbol lakmaroznak;

6:5 A kik harfa mellett dalolgatnak, es azt hiszik, hogy hangszereik a Davidei;

6:6 A kik a bort serlegekkel iszszak, es szin-olajjal kenegetőznek, es nem busulnak a Jozsef romlasan:

6:7 Most azert [is] ők vitetnek el a szaműzöttek elen, es vege szakad a nyujtozkodok daridozasanak.

6:8 Megesküdt az Úr Isten az ő eletere; ezt mondja az Úr, a Seregek Istene: Útalom a Jakob kevelyseget es gyűlölöm az ő palotait; azert predara vetem a varost mindenestől.

6:9 És ha egy hazban tiz ember maradna is meg, meg az is meghal;

6:10 És mikor felemeli őt az ő baratja es megegetője, hogy kivigye a holttetemeket a hazbol, azt mondja annak, a ki a haz belsejeben lesz: Van-e meg valaki veled? az pedig azt mondja: Nincs, es ezt [is] mondja: Csitt! mert nem szabad emliteni az Úrnak nevet!

6:11 Mert ime, parancsol az Úr es megveri a nagy hazat repedezesekkel, es a kicsiny hazat hasadozasokkal.

6:12 Vajjon futhatnak-e a lovak a sziklan? felszanthatja-e azt valaki ökrökön? hogy az iteletet bürökke tettetek, az igazsag gyümölcset pedig ürömme?!

6:13 A kik örültök a hiabavalo dolognak, [es] a kik ezt mondjatok: Nem a magunk erejevel szereztünk-e magunknak a szarvakat?

6:14 Íme, bizony nepet inditok ellened, oh Izrael haza, azt mondja az Úr, a Seregek Istene, es az sanyargat titeket a hamati uttol az Araba patakjaig.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase