Main Index: Hungarian Bible

Ámos 4

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]   

4:1 Halljatok meg e beszedet Basannak ünői, a kik Samaria hegyen vagytok; a kik nyomorgatjatok a szegenyeket, megrontjatok az ügyefogyottakat, a kik azt mondjak az ő uroknak: Hozd elő, hadd igyunk!

4:2 Megesküdt az Úr Isten az ő szentsegere, hogy ime napok következnek reatok, a mikor szigonyokkal visznek el titeket, es a ti maradekotokat halaszo horgokkal.

4:3 És a reseken mentek ki, mindenikőtök egyenest; es a Hermonba vettettek, ezt mondja az Úr.

4:4 Menjetek Beth-Elbe es vetkezzetek, szaporitsatok a vetkeket Gilgalban. Vigyetek fel reggelente aldozataitokat, es harmad-naponkent tizedeiteket.

4:5 Kovaszosbol gyujtsatok halaaldozatot; ajanljatok önkentes aldozatokat, hireszteljetek; mert igy szeretitek, Izrael fiai, azt mondja az Úr Isten.

4:6 De en is bocsatottam ratok fogak tisztasagat minden varosaitokban es kenyerszükseget minden helysegeitekben, es meg sem tertetek vissza hozzam, ezt mondja az Úr.

4:7 De en is megvontam tőletek az esőt, harom honappal az aratas előtt, es esőt adtam egy varosra, mas varosra pedig nem adtam esőt. Az egyik resz esőt kapott, az a resz pedig, a melyre nem esett eső, megszaradott.

4:8 És ket-harom varos tantorgott egy-egy varosba, vizet inni, de meg nem elegittettek; es meg sem tertetek vissza hozzam, ezt mondja az Úr.

4:9 Megvertelek titeket szarazsaggal es ragyaval; kerteiteknek, szőlőiteknek, fügefaitoknak es olajfaitoknak nagy reszet megette a saska; es meg sem tertetek vissza en hozzam, ezt mondja az Úr.

4:10 Döghalalt bocsatottam ratok, mint Égyiptomra; fegyverrel öltem ifjaitokat, fogsagra [vitettem] lovaitokat; es taborotok bűzet egesz orrotokig emeltem, es meg sem tertetek vissza hozzam, ezt mondja az Úr.

4:11 Felforgattam közületek [többeket,] a mint felforgatta Isten Sodomat es Gomorat, es olyanokka lettetek, mint a tűzből kikapott üszök; es meg sem tertetek vissza hozzam, ezt mondja az Úr.

4:12 Azert hat ekkepen cselekeszem veled Izrael! Minthogy pedig ekkepen cselekeszem veled, keszülj Istened ele, oh Izrael!

4:13 Mert ime, a ki hegyeket alkotott es a szelet teremtette, es a ki megjelenti az embernek az ő gondolatjat, a ki a hajnalt sötetsegge valtoztatja es a föld magaslatain lepdel: az Úr ő, a Seregeknek Istene az ő neve.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase