Main Index: Hungarian Bible

Ámos 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]   

3:1 Halljatok meg e beszedet, melyet az Úr szol ti felőletek, Izrael fiai; mindama nemzetseg felől, a melyet felhoztam Égyiptom földeről, ezt mondvan:

3:2 Csak titeket valasztottalak magamnak e földnek minden nemzetsegei közül; azert büntetlek meg titeket minden gonoszsagtokert.

3:3 Vajjon jarnak-e ketten együtt, ha nem egyeztek meg egymassal?

3:4 Ordit-e az oroszlan az erdőben, ha nincs mit ragadoznia? Hallatja-e hangjat barlangjabol a kölyök-oroszlan, ha semmit nem fogott?!

3:5 Tőrbe esik-e a madar a földön, ha nincs tőr [vetve] neki? Felpattan-e a tőr a földről, ha fogni nem fogott?

3:6 Ha megharsan a kürt a varosban, nem riad-e meg a nep? Vajjon lehet-e baj a varosban, a mit nem az Úr szerezne?

3:7 Mert semmit sem cselekszik az en Uram, az Úr, mig meg nem jelenti titkat az ő szolgainak, a profetaknak.

3:8 Ordit az oroszlan: ki ne rettegne? Az en Uram, az Úr szolt: ki ne profetalna?

3:9 Adjatok hirt Asdod palotaiban es az Égyiptom földeben valo palotakban, es igy szoljatok: Gyűljetek össze Samarianak hegyein, es lassatok meg benne a sok haborgast, es az elnyomottakat az ő kebleben.

3:10 Mert nem tudnak igazan cselekedni, azt mondja az Úr, ők, a kik halomra gyűjtik az erőszakossagot es zsarolast az ő palotaikban.

3:11 Annakokaert ezt mondja az Úr Isten: Ellenseg [jön] es körülveszi [e] földet; ledönti hatalmadat es feldulatnak a te palotaid.

3:12 Ezt mondja az Úr: A mint a pasztor az oroszlan szajabol csak a ket labszart menti meg, vagy a fül hegyet; akkepen menekülnek meg Izrael fiai, a kik Samariaban pamlag szegleteben ülnek es a nyugagynak selymen.

3:13 Halljatok meg es adjatok tudtara a Jakob hazanak, azt mondja az Úr Isten, a Seregek Istene,

3:14 Hogy a mely napon megbüntetem Izraelt az ő vetkeiert, Beth-El oltaraiert is büntetek, es letöretnek az oltar szarvai, es a földre omlanak.

3:15 És ledöntöm a teli hazat a nyari hazzal együtt, es elpusztulnak az elefantcsont-hazak is, megsemmisülnek a nagy hazak, ezt mondja az Úr.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase