Main Index: Hungarian Bible

Ámos 1

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]   

1:1 Ámos beszedei, a ki a Tekoabeli pasztorok közt volt, [azokrol,] a miket Izrael felől latott Uzziasnak, Juda kiralyanak idejeben, es Jeroboamnak, a Joas fianak, Izrael kiralyanak idejeben, ket esztendővel a földindulas előtt.

1:2 És monda: A Sionrol megharsan az Úr es Jeruzsalemből megzendül, es elhervadnak a pasztorok legelői, es megszarad a Karmel teteje.

1:3 Így szol az Úr: Harom bűne miatt Damaskusnak, sőt negy miatt, nem forditom el, mert vas-cseplőkkel cseplettek meg a Gileadot.

1:4 Tüzet vetek azert Hazael hazara, es az emeszti meg a Ben-Hadad palotait.

1:5 És összetöröm Damaskus zarjat, es kivagom a lakot Avennek völgyeből es a kiralyi palcza tartojat Beth-Édenből, es Aramnak nepe Kirbe fogva vitetik, [ezt] mondja az Úr.

1:6 Így szol az Úr: Harom bűne miatt Gazanak, sőt negy miatt, nem forditom el, mert az egesz nepet rabsagra vittek, hogy az Edomitaknak adjak el őket.

1:7 Tüzet vetek azert Gaza kőfalara, es az emeszti meg az ő palotait.

1:8 És kivagom a lakot Asdodbol, es a kiralyi palcza tartojat Askelonbol, es Akronra is majd ravetem kezemet es a Filiszteusok maradeka elvesz, azt mondja az en Uram, az Úr.

1:9 Így szol az Úr: Harom bűne miatt Tirusnak, sőt negy miatt, nem forditom el, mert az egesz rabnepet Edomnak adtak at, es nem emlekeztek meg a testveri frigyről.

1:10 Tüzet vetek azert Tirus kőfalara, es az emeszti meg az ő palotait.

1:11 Így szol az Úr: Harom bűne miatt Edomnak, sőt negy miatt, nem forditom el, mert fegyverrel űzte sajat atyjafiat, es elfojta [sziveben] az irgalmassagot, es haragja szüntelen tepett, es dühösködeset mindvegig fentartotta.

1:12 Tüzet vetek azert Temanra, es az emeszti majd meg Boczra palotait.

1:13 Így szol az Úr: Harom bűne miatt Ammon fiainak, sőt negy miatt, nem forditom el; mert szethasogattak Gilead terhes asszonyait, hogy kiszelesithessek az ő hatarokat.

1:14 Tüzet vetek azert Rabba kőfalara, es az emeszti meg az ő palotait; [harczi] kialtassal a haboru napjan, [pusztito ]viharral a szelvesznek napjan.

1:15 És szamkivetesbe megy az ő kiralyuk; ő maga es vele fejedelmei is, [ezt] mondja az Úr!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase