Main Index: Hungarian Bible

Hozseas 10

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

10:1 Buja szőlőtő az Izrael, a mely termi az ő gyümölcseit. Gyümölcsenek sokasaga szerint sokasitotta meg oltarait, földenek josaga szerint jo sok oszlopot allitott fel.

10:2 Csalard a szivök; [de] most meglakolnak! Ő maga töri le oltaraikat; elpusztitja balvanyaikat.

10:3 Bizony mondjak most: Nincsen kiralyunk, mert nem feljük az Urat, es a kiraly mit segithet rajtunk?!

10:4 Össze-vissza beszeltek; hamisan esküdtek; szövetseget kötöttek; de mint a bürök a mező barazdain, ugy sarjadzik ki az itelet.

10:5 Beth-Aven borjui miatt aggodnak Samaria lakoi. Bizony megsiratja azt az ő nepe, es papjai is remegnek miatta, az ő dicsősege miatt; mert eltavozott az attol.

10:6 Azt magat is Assiriaba vonszoljak ajandekul Jareb kiralynak. Szegyent vall Efraim, es megszegyenül Izrael az ő tanacsa miatt.

10:7 Elveszett Samaria! Az ő kiralya, mint forgacs a viz szinen!

10:8 És Aven magaslatai, az Izrael vetke, lerontatnak. Tövis es bogacskoro növi be oltaraikat, es mondjak majd a hegyeknek: Boritsatok be minket! a halmoknak pedig: Omoljatok reank!

10:9 Gibea napjaitol fogva vetkezel, oh Izrael! Ott maradtak; nem erte őket Gibeaban a harcz a gonoszsag fiai ellen.

10:10 Megfenyitem hat őket kedvemre! Nepek gyülekeznek ellenök, a mikor megkötöztetnek kettős gazsagukert.

10:11 Efraim szoktatott üsző, a mely szeret nyomtatni; de en ramegyek az ő szep nyakara: igaba fogom Efraimot; Juda szantani fog, Jakob boronal neki.

10:12 Vessetek magatoknak igazsagra; arassatok kegyelem szerint! Szantsatok magatoknak uj szantast; mert ideje keresnetek az Urat, mignem eljő, hogy igazsag esőjet adjon nektek.

10:13 Istentelenseget szantottatok, alnoksagot arattatok. Eszitek a hazugsag gyümölcset, mert biztal a te utadban es vitezeidnek sokasagaban!

10:14 Azert zendüles tamad a te neped között, es minden te erősseged elpusztittatik, a mikepen elpusztitotta Salman Beth-Arbelt a harcznak napjan; az anya gyermekeivel együtt földhöz veretik.

10:15 Így cselekszik veletek Beth-El, a ti nagy gonoszsagtokert; hajnalra bizony elvesz Izrael kiralya!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase