Main Index: Hungarian Bible

Hozseas 2

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]   

2:1 Pereljetek anyatokkal, pereljetek (mert nem felesegem ő, es en sem vagyok neki ferje), hogy tüntesse el az ő bujasagat arczarol, es az ő paraznasagat emlői közül;

2:2 Különben meztelenre vetkőztetem őt es olyanna teszem, a milyen [volt] születese napjan, es a pusztahoz teszem hasonlatossa, es olyanna valtoztatom őt, a milyen a kiaszott föld, es megölöm őt szomjusaggal.

2:3 Sőt fiain sem könyörülök, mert paraznasagnak fiai ők [is.

2:4 Mert paraznalkodott az ő anyjok; gyalazatba merült, a ki őket szülte; mert ezt mondotta: Elmegyek szeretőim utan, a kik megadjak kenyeremet, vizemet, gyapjumat es lenemet, olajomat es italomat.

2:5 Azert ime tövissel rekesztem el utadat, es sövenyt fonok eleibe, hogy ne talalja meg ösvenyeit.

2:6 És szaladgal majd szeretői utan, de nem eri el őket; es mikor keresi őket es nem talalja meg azokat, [azt] mondja majd: Elmegyek hat es visszaterek előbbi ferjemhez: mert jobb dolgom volt akkor, hogynem mint mostan:

2:7 Mert nem vette eszebe, hogy en adtam neki a buzat, a mustot es az olajat, es [en] sokasitottam meg ezüstjet es az aranyat, [a mit] ők a Baalra költöttek.

2:8 Azert visszaveszem buzamat a maga idejeben es mustomat is az ő divatjaban, es elragadom gyapjumat es lenemet, [a melyek] meztelensege befedesere [lettek volna.]

2:9 És most feltarom az ő gyalazatat szeretői előtt, es senki sem szabaditja őt ki az en kezemből.

2:10 És megszüntetem minden örömet, ünnepet, ujholdjat, szombatjat es minden ünnepe napjat.

2:11 És elpusztitom szőlejet es fügefajat, a melyekről ezt mondta: Ez az en berem, a mit az en szeretőim adtak nekem, es erdőve teszem azokat, es a mezei vad emeszti meg őket.

2:12 És megbüntetem őt a Baalok napjaiert, a melyeken füstölve aldozott azoknak, es felrakta gyűrűjet es nyaklanczat, es elment szeretői utan, rolam pedig elfeledkezett, [ezt] mondja az Úr.

2:13 Azert ime csalogatom őt, es elviszem őt a pusztaba, es szivere beszelek.

2:14 És onnan adom meg neki az ő szőlőjet es az Akor völgyet a remenyseg ajtaja gyanant, es ugy enekel ott, mint ifjusaganak idejen es mint Égyiptombol lett feljövetelenek napjan.

2:15 És azon a napon, [ezt] mondja az Úr, igy fogsz engem hivni: Én ferjem, es nem hivsz engem többe [igy:] Baalom.

2:16 És kiveszitem az ő szajabol a Baalok neveit, hogy azoknak neve se emlittessek többe.

2:17 És azon a napon frigyet szerzek nekik a mezei vadakkal, az egi madarakkal es a föld fergevel, es az ivet, kardot es haborut eltörlöm e földről, es batorsagos lakozast adok nekik.

2:18 És eljegyezlek teged magamnak örökre, es pedig igazsaggal es itelettel, kegyelemmel es irgalommal jegyezlek el.

2:19 Bizony, hittel jegyezlek el teged magamnak, es megismered az Urat.

2:20 És azon a napon meghallgatom, azt mondja az Úr, meghallgatom az egeket, azok pedig meghallgatjak a földet;

2:21 A föld pedig meghallgatja a buzat es a mustot es az olajat; azok pedig meghallgatjak Jezreelt.

2:22 És bevetem őt magamnak a földbe, es megkegyelmezek Lo-Rukhamanak, es azt mondom Lo-Amminak: Én nepem vagy te; ő pedig ezt mondja: Én Istenem!

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase