Main Index: Hungarian Bible

Ezekiel 46

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]   

46:1 Ezt mondja az Úr Isten: A belső pitvar kapuja, mely keletre nez, zarva legyen a dologtevő hat napon, szombatnapon pedig nyissak ki, es ujhold napjan is nyissak ki.

46:2 És a fejedelem jőjjön be a kapu tornaczanak utjan kivülről, es alljon a kapu felfaja melle, es mikor a papok megaldozzak az ő egőaldozatat es halaadoaldozatait, ő leborulva imadkozzek a kapu küszöben, azutan menjen ki, a kaput pedig ne zarjak be estveig.

46:3 És leborulva imadkozzek az orszag nepe ugyanannak a kapunak bejaratanal a szombatokon es az ujholdnak napjain az Úr előtt.

46:4 Az egőaldozat pedig, melyet a fejedelem vigyen az Úrnak szombatnapon, hat ep barany es egy ep kos legyen;

46:5 És az etelaldozat: egy efa a kos melle; es a baranyok melle etelaldozatul, a mit keze adhat, s az olajbol egy hin az efahoz.

46:6 Az ujhold napjan pedig egy ep, fiatal bika es hat barany es egy kos, [mind] epek legyenek.

46:7 És a bika melle egy efat es a kos melle egy efat tegyen etelaldozatul; es a baranyok melle azt, a mi kezetől telik, s az olajbol egy hint az efahoz.

46:8 És mikor bemegy a fejedelem, a kapu tornaczanak utjan menjen be, es ezen az uton menjen ki.

46:9 Mikor pedig a föld nepe megyen be az Úr eleibe az ünnepeken, a ki az eszaki kapu utjan ment be, hogy leborulva imadkozzek, a deli kapu utjan menjen ki; a ki pedig a deli kapu utjan ment be, az az eszaki kapu utjan menjen ki; ne terjen vissza azon kapu utjahoz, a melyen bement, hanem az annak elleneben valon menjen ki.

46:10 A fejedelem pedig, mikor bemennek, közöttök menjen be, es mikor kimennek, [együtt] menjen ki velök.

46:11 És az ünnepeken es a szent egybegyűleseken legyen az etelaldozat egy efa egy bika melle es egy efa a kos melle, es a baranyok melle, a mit keze adhat, s az olajbol egy hin az efahoz.

46:12 Tovabba, mikor a fejedelem szabad akaratbol tesz egőaldozatot, vagy halaado aldozatokat, szabad akaratbol az Úrnak, nyissak ki neki a kaput, mely napkeletre nez, es ő vigye egőaldozatat es halaado aldozatait, mint a hogy szombat napon szokta tenni, es azutan menjen ki, es zarjak be a kaput kimenese utan.

46:13 És egy esztendős ep baranyt aldozz egőaldozatul naponkent az Úrnak; minden reggel aldozz azzal.

46:14 És etelaldozatot tegy hozza minden reggel: egy hatodresz efat, es az olajbol a hin harmadreszet a liszt megnedvesitesere, etelaldozatul az Úrnak; örökre allando rendelesek ezek.

46:15 Hozzatok azert a baranyt es az etelaldozatot es az olajat minden reggel allando egőaldozatul.

46:16 Ezt mondja az Úr Isten: Ha a fejedelem ajandekot ad valamelyik fianak a maga öröksegeből, az az ő fiaie legyen tulajdonul öröksegkepen.

46:17 De ha öröksegeből valamelyik szolgajanak ad ajandekot, az a szabadsag esztendejeig lesz aze, azutan visszaszall a fejedelemre; csak az ő öröksege lesz az ő fiaie.

46:18 És a fejedelem el ne vegyen a nep öröksegeből, hogy nyomorgatassal kivesse őket tulajdonukbol; a maga tulajdonabol adjon örökseget fiainak, hogy az en nepem közül senki el ne szeledjen a maga tulajdonabol.

46:19 És bevitt engem ahhoz a bejarathoz, mely a kapu mellett oldalaslag vala, a kamarakhoz, a papok szenthelyehez, melyek eszakra neznek, es ime, ott egy hely vala leghatul nyugotra.

46:20 És monda nekem: Ez a hely, a hol a papok főzzek a vetekert es a bűnert valo aldozatot, es a hol süssek az etelaldozatot, hogy ne kelljen kivinniök a külső pitvarba a nep megszentelesere.

46:21 És kivitt engem a külső pitvarba, es elhordoza engem a pitvar negy szegleten, es ime, a pitvar mindenik szegleteben egy-egy pitvar vala.

46:22 A pitvarnak negy szegleteben zart pitvarok valanak, negyven [sing ]hosszusaguak es harmincz [sing] szelesek; egy merteke vala a negy szegleten valo [pitvar]oknak.

46:23 És falazasok valanak bennök köröskörül mind a negy körül, es a falazasok alatt konyhak valanak csinalva köröskörül.

46:24 És monda nekem: Ez a főzőhaz, a hol főzzek a haznak szolgai a nep veres aldozatat.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase