Main Index: Hungarian Bible

Ezekiel 44

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]   

44:1 És visszavitt engem a szenthely külső kapujanak utjara, mely keletre nez vala; es az zarva volt.

44:2 És monda nekem az Úr: Ez a kapu be lesz zarva, meg nem nyilik es senki rajta be nem megy, mert az Úr, az Izrael Istene ment be rajta, azert be lesz zarva.

44:3 A fejedelem pedig, ő a fejedelem benne üljön, hogy kenyeret egyek az Úr előtt; e kapu tornaczanak utjan menjen be es ennek utjan menjen ki.

44:4 És bevitt engem az eszaki kapu utjan a haz eleibe, es latam, es ime, az Úr haza betelek az Úr dicsősegevel, es orczamra esem.

44:5 És monda nekem az Úr: Embernek fia, figyelmetes legy, es lasd szemeiddel, es füleiddel halld meg, valamiket en szolok te veled az Úr hazanak minden rendtartasairol es minden törvenyeről, es legy figyelmetes a haznak bejaratara a szenthelynek minden kijaratanal.

44:6 És mondjad a partosnak, Izrael hazanak: Így szol az Úr Isten: Eleg legyen immar nektek minden utalatossagtok, Izrael haza!

44:7 Mikor idegeneket, körülmeteletlen szivűeket es körülmeteletlen testűeket engedtetek bemenni, hogy szenthelyemen legyenek, hogy megferteztessek azt, az en hazamat; mikor aldozatra fölvittetek kenyeremet, a köverseget es vert: ekkor megtörtetek az en frigyemet minden utalatossagtokon felül;

44:8 És nem voltatok foglalatosak a szentsegeimhez valo szolgalatban, hanem [azokat] tettetek foglalatosakka szolgalatomban az en szenthelyemen, magatok helyett.

44:9 Így szol az Úr Isten: Senki idegen körülmeteletlen szivű es körülmeteletlen testű be ne menjen az en szenthelyemre, mindazon idegenek közül, a kik Izrael fiai között vannak.

44:10 Sőt meg a Levitak is, kik eltavoztak en tőlem, mikor Izrael eltevelyedek (a kik eltevelyedtek en tőlem balvanyaik utan), viseljek vetköket;

44:11 És legyenek szenthelyemben szolgak a haz kapuinak őrizetere, es legyenek szolgak a hazban: ők öljek le az egőaldozatot es egyeb aldozatot a nepnek, es ők alljanak előttök, hogy szolgaljanak nekik;

44:12 Mivelhogy szolgaltak nekik balvanyaik előtt, es lőnek Izrael hazanak vetekre csabitoi: ezert emeltem föl kezemet ellenök, ezt mondja az Úr Isten, hogy viseljek vetköket.

44:13 Ne közeledjenek hozzam, hogy nekem, mint papok szolgaljanak, es hogy minden szentsegemhez jaruljanak, a szentsegek szentsegeihez; hanem viseljek gyalazatukat es utalatossagaikat, melyeket cselekedtek.

44:14 És teszem őket foglalatosakka a hazhoz valo szolgalatban, annak minden szolgalatanal, es mindannal, a mit abban cselekedni kell.

44:15 De azok a levita-papok, a Sadok fiai, a kik a szenthelyemhez valo szolgalatomban foglalatosak voltak, mikor Izrael fiai eltevelyedtek tőlem, ők jaruljanak en hozzam, hogy szolgaljanak nekem es alljanak en előttem, hogy aldozzanak nekem köverseggel es verrel, ezt mondja az Úr Isten.

44:16 Ők jarjanak be az en szenthelyembe, es jaruljanak az en asztalomhoz, hogy szolgaljanak nekem, es legyenek foglalatosak az en szolgalatomban.

44:17 És mikor a belső pitvar kapuihoz be akarnak menni, len-ruhaba öltözzenek, es gyapju ne legyen rajtok, ha a belső pitvar kapuiban es a hazban szolgalnak.

44:18 Len-süveg legyen fejökön, es len also-nadrag derekukon; ne övezkedjenek izzadasig.

44:19 Mikor pedig kimennek a külső pitvarba, a külső udvarba a nephez, vessek le ruhaikat, a melyekben szolgaltak, es tegyek le azokat a szent kamarakban, es öltözzenek mas ruhakba, hogy meg ne szenteljek a nepet ruhaikkal.

44:20 És fejöket kopaszra ne nyirjak, de nagy hajat se neveljenek, hanem hajokat megegyengessek.

44:21 És senki a papok közül bort ne igyek, mikor a belső udvarba bemennek.

44:22 És özvegyet vagy eltaszitottat felesegül magoknak ne vegyenek, hanem szűzeket Izrael hazanak magvabol; de olyan özvegyet, ki papnak özvegye, elvehetnek.

44:23 És az en nepemet tanitsak, hogy mi a különbseg szent es köz között, es a tisztatalan es tiszta között valo különbseget ismertessek meg velök.

44:24 És peres ügyben ők alljanak elő itelni, az en törvenyeim szerint iteljek meg azt; es tanitasaimat s rendeleseimet megtartsak minden ünnepemen, es az en szombataimat megszenteljek.

44:25 És holt emberhez be ne menjen, hogy magat megferteztesse, csak atyjaert es anyjaert es fiaert es leanyaert es fiutestvereert es leanytestvereert, kinek meg ferje nem volt, ferteztetheti meg magat.

44:26 És megtisztulasa utan szamlaljanak neki het napot.

44:27 És a mely napon bemegy a szenthelyre, a belső pitvarba, hogy szolgaljon a szenthelyen, mutassa be bűnert valo aldozatat, ezt mondja az Úr Isten.

44:28 És leszen nekik öröksegök: en vagyok az ő öröksegök, es birtokot ne adjatok nekik Izraelben: en vagyok az ő birtokuk.

44:29 Az etelaldozat es a bűnert es vetekert valo aldozat, ez legyen elesök, es valami Izraelben Istennek szenteltetik, minden az övek legyen.

44:30 És minden első termes zsengeje mindenből, es minden, mit aldozatra visztek mindenből, [tudniillik ]minden aldozatotokbol, legyen a papoke, es lisztjeitek zsengejet adjatok a papnak, hogy aldas nyugodjek hazadon.

44:31 Semmi döglöttet es vadtol szaggatottat, akar madar, akar egyeb allat legyen, ne egyenek a papok.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase