Main Index: Hungarian Bible

Ezekiel 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]    [37]    [38]    [39]    [40]    [41]    [42]    [43]    [44]    [45]    [46]    [47]    [48]   

5:1 És te, embernek fia, vegy magadnak eles kardot, borbelyok beretvajaul vedd azt magadnak, es vond el azt a te fejeden es szakalladon, es vegy magadnak merő serpenyőket, es oszd el [szőrüket.]

5:2 Harmadreszet tűzben egesd meg a varos közepette, midőn betelnek a megszallasnak napjai; azutan vedd a harmadreszet, vagdald aprora a karddal a [varos] körül, es harmadreszet szord oda a szelnek, es en kardot vonszok utanok.

5:3 És vegy ki innet szam szerint keveset, es kösd be azokat ruhad csücskebe;

5:4 És ezekből ismet vegy ki, es vesd azokat a tűz közepebe es egesd meg a tűzben; ebből megyen tűz Izrael egesz hazara.

5:5 Így szol az Úr Isten: Ez Jeruzsalem, a poganyok közibe helyheztettem őt, es körülte a tartomanyokat.

5:6 De partos volt törvenyeim irant, gonoszabbul, mint a poganyok, es rendeleseim irant inkabb, mint a tartomanyok, a melyek körülte vannak, mert törvenyeimet megutaltak, es rendeleseimben nem jartak.

5:7 Azert igy szol az Úr Isten: A miert ti partosabbak valatok, mint a poganyok, a kik körültetek vannak, rendeleseimben nem jartatok es törvenyeimet nem cselekedtetek, sőt csak a poganyok törvenyei szerint is, a kik körültetek vannak, nem cselekedtetek:

5:8 Ezokert igy szol az Úr Isten: Íme en is ellened leszek, es teszek közötted iteletet a poganyok szeme lattara;

5:9 És cselekszem rajtad azt, mit soha nem cselekedtem es mineműt nem cselekszem többe, - minden te utalatossagidert.

5:10 Azert az apak egyek meg fiaikat te közötted, es a fiak egyek meg apaikat, es cselekszem rajtad iteletet, es szetszorom minden maradekodat a szel minden iranyaban.

5:11 Ezert, elek en! szol az Úr Isten, bizonyara, mivelhogy szenthelyemet megferteztetted minden undoksagaiddal es minden utalatossagaiddal, azert en is elforditom rolad irgalom nelkül szememet, s en sem könyörülök rajtad.

5:12 Harmadreszed döghalallal hal meg es ehseg miatt pusztul el közötted, es harmadreszed fegyver miatt hull el körülötted, es harmadreszedet szetszorom a szel minden iranyaban, es kardot vonszok utanok.

5:13 És teljesse lesz haragom s nyugtatom rajtok busulasomat s vigasztalast veszek; es megertik, hogy en, az Úr szoltam buzgo szerelmemben, mikor betöltöm busulasomat rajtok.

5:14 És teszlek pusztasagga es gyalazatta a poganyok között, a kik körülted vannak, minden melletted elmenő szeme lattara.

5:15 És leszel gyalazat es csufsag, pelda es eliszonyodas a poganyoknak, a kik körülted vannak, mikor iteletet tartok fölötted haraggal es busulassal es busult feddesekkel, en, az Úr mondottam;

5:16 Mikor bocsatom az ehseg gonosz nyilait rajok, hogy pusztitsanak, a melyeket a ti pusztitastokra fogok bocsatani; es ehseget halmozok föletek, es eltöröm köztetek a kenyer botjat.

5:17 És bocsatok reatok ehseget es gonosz vadallatokat, hogy gyermektelenne tegyenek, es döghalal es verontas megy at rajtad, es fegyvert hozok read, en, az Úr mondottam.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase