Main Index: Hungarian Bible

Eszter 7

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]   

7:1 És elmene a kiraly es Haman a lakomara, Eszter kiralynehoz.

7:2 És monda a kiraly Eszternek masodnapon is, borivas közben: Mi a te kivansagod Eszter kiralyne? Megadatik. És micsoda a te keresed? Ha az orszagnak fele is, megleszen.

7:3 És felele Eszter kiralyne, es monda: Ha kegyet talaltam szemeid előtt, oh kiraly! es ha a kiralynak tetszik, add meg nekem eletemet kivansagomra, es nemzetsegemet keresemre.

7:4 Mert eladattunk, en es az en nemzetsegem, hogy kipusztitsanak, megöljenek es megsemmisitsenek minket; ha csak szolgakul, vagy szolgalokul adattunk volna el, akkor hallgatnek, jollehet az ellenseg nem adna karpotlast a kiraly vesztesegeert.

7:5 És szola Ahasverus kiraly, es monda Eszternek, a kiralynenak: Ki az es hol van az, a kit az ő szive erre vitt, hogy azt cselekedne?

7:6 És monda Eszter: Az ellenseg es gyűlölő, ez a gonosz Haman! Akkor Haman megrettene a kiraly es kiralyne előtt.

7:7 A kiraly pedig felkele haragjaban a borivastol [es mene] a palotakertbe; Haman pedig ott maradt, hogy eleteert könyörögjön Eszter kiralynenal; mert latta, hogy a kiraly reszeről elvegeztetett az ő veszte.

7:8 És mikor a kiraly visszatert a palota kertjeből a borivas hazaba, Haman a kerevetre esek, a melyen Eszter vala. Akkor monda a kiraly: Erőszakot is akar elkövetni a kiralynen en nalam a hazban?! A mint e szo kijött a kiraly szajabol, Haman arczat befedek.

7:9 És monda Harbona, az udvarmesterek egyike a kiraly előtt: Íme a fa is, a melyet keszitett Haman Mardokeusnak, a ki a kiraly javara szolott vala, ott all Haman hazaban, ötven könyöknyi magas. És monda a kiraly: Akasszatok őt magat rea!

7:10 Felakasztak azert Hamant a fara, a melyet keszitett Mardokeusnak, es megszünek a kiraly haragja.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase