Main Index: Hungarian Bible

Eszter 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]   

5:1 Törtent pedig harmadnapon, hogy Eszter felöltözött kiralyiasan, es megallt a kiraly hazanak belső udvaraban, a kiraly haza elleneben, es a kiraly üle kiralyiszekeben, a kiralyi hazban, a haz ajtajanak atelleneben.

5:2 És lőn, a mint meglata a kiraly Eszter kiralynet, hogy all az udvarban, kegyet talala szemei előtt, es kinyujta a kiraly Eszterre az arany palczat, a mely kezeben vala, akkor oda mene Eszter, es megillete az arany palcza veget.

5:3 És monda neki a kiraly: Mi [kell] neked Eszter kiralyne? És mi a keresed? Ha az orszag fele is, megadatik neked.

5:4 És felele Eszter: Ha a kiralynak tetszik, jőjjön a kiraly es Haman ma a lakomara, melyet neki keszitettem.

5:5 És monda a kiraly: Gyorsan elő Hamant, hogy teljesitse Eszter kivansagat. És elment a kiraly es Haman a lakomara, a melyet Eszter keszitett vala.

5:6 Monda pedig a kiraly Eszternek borivas közben: Mi a te kivansagod? Megadatik neked. És mi a te keresed? Ha az orszag fele is, megleszen!

5:7 És felele Eszter, es monda: Az en kivansagom es keresem ez:

5:8 Ha kegyet talaltam a kiraly szemei előtt, es ha a kiralynak tetszik megadni kivansagomat es teljesiteni keresemet: jőjjön el a kiraly es Haman a lakomara, a melyet keszitek nekik, es holnap a kiraly beszede szerint cselekszem.

5:9 És kiment Haman azon a napon vigan es jo kedvvel. De a mint meglata Haman Mardokeust a kiraly kapujaban, es ez fel nem kelt es nem mozdult meg előtte, megtelek Haman haraggal Mardokeus ellen.

5:10 De megtartoztata magat Haman, es haza ment, es elküldven, magahoz hivata baratait es Zerest, az ő feleseget.

5:11 És elbeszele nekik Haman gazdagsaganak dicsőseget, fiainak sokasagat es mindazt, a mivel felmagasztalta őt a kiraly, es hogy feljebb emelte őt a fejedelmeknel es a kiraly szolgainal;

5:12 És monda Haman: Nem is hivott Eszter kiralyne mast a kiralylyal a lakomara, a melyet keszitett, hanem csak engem, es meg holnapra is meghivattattam hozza a kiralylyal.

5:13 De mindez semmit sem er nekem, valamig latom a zsido Mardokeust ülni a kiraly kapujaban.

5:14 És monda neki Zeres, az ő felesege es minden baratja: Csinaljanak ötven könyöknyi magas fat, es reggel mondd meg a kiralynak, hogy Mardokeust akaszszak rea, es akkor menj a kiralylyal a lakomara vigan. És tetszett a dolog Hamannak, es megcsinaltatta a fat.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase