Main Index: Hungarian Bible

Ezsdras 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]   

3:1 Mikor pedig eljöve a hetedik honap, es Izrael fiai az ő varosaikban [lakozanak,] felgyűle a nep egyenlőkepen Jeruzsalembe.

3:2 És fölkele Jesua, Josadak fia, s az ő atyjafiai, a papok, es Zorobabel, Sealtiel fia s az ő atyjafiai, es megepitek Izrael Istenenek oltarat, hogy aldozzanak rajta egőaldozatokat, a mint irva van Mozesnek, az Isten emberenek törvenyeben.

3:3 És [erős] fundamentomra allitak fel az oltart, mert felnek vala a földnek nepetől, es aldozanak rajta egőaldozatokat az Úrnak, reggeli es estveli egőaldozatokat.

3:4 És megülek a satoros ünnepet, a mint irva van, s [aldozanak] egőaldozatot naprol-napra szam es szokas szerint minden napit az ő napjan.

3:5 És azutan [aldozak] az allando [napi], tovabba a honapok első napjain s az Úr minden szent ünnep napjain viendő egőaldozatot, es mindazokert valot, a kik önkenytesen ajandekozanak az Úrnak.

3:6 Tehat a hetedik honap első napjatol fogva kezdenek egőaldozatot aldozni az Úrnak, a mikor az Úr templomanak alapköve meg nem tetetett le.

3:7 És adanak penzt a [kő- es] favagoknak s a mesterembereknek, es etelt es italt es olajat a Sidonbelieknek es Tirusbelieknek, hogy hozzanak czedrusfakat a Libanonrol a joppei tenger fele, Czirus, persa kiraly nekik adott engedelme szerint.

3:8 Masodik esztendőben azutan, hogy fölmenenek az Isten hazahoz Jeruzsalembe, a masodik honapban megkezdtek az epitest Zorobabel, a Sealtiel fia es Jesua, a Josadak fia es a többi atyjafiaik, a papok es Levitak es mindnyajan, a kik a fogsagbol visszajöttek vala Jeruzsalembe, es rendelek a Levitakat, a kik husz esztendősök vagy azon felül valanak, az Úr haza epitesenek vezetesere.

3:9 És előlalla Jesua, az ő fiai es atyjafiai, Kadmiel es fiai, a Juda fiai, egyenlőkepen, hogy vezerei legyenek az Isten hazat epitő munkasoknak, tovabba Henadad fiai, fiaik es testvereik, - [mind] Levitak.

3:10 S midőn az epitők letettek az Úr templomanak alapkövet, [Jesua es Zorobabel] oda allatak a papokat öltözetükben kürtökkel, s a Levitakat, Ásaf fiait czimbalmokkal, hogy dicserjek az Urat, Izrael kiralyanak, Davidnak rendelete szerint.

3:11 És enekelenek, dicserven az Urat es halat advan neki, mert jo, mert mindörökke van az ő irgalmassaga Izraelen! És mind az egesz nep nagy felszoval kialt vala, dicserven az Urat, hogy az Úr hazanak alapköve immaron letetetett!

3:12 Nagy sokan pedig a papok es a Levitak es a csaladfők közül, a venek, a kik lattak vala az első hazat, mikor alapot vetnek vala most e haznak az ő szemök előtt, nagy felszoval sirnak vala, sokan pedig örömükben nagy felszoval kialtanak vala;

3:13 Úgy hogy a nep nem tudja vala megkülönböztetni az örömben valo kialtast a nep siralmanak szavatol, mert a nep kialt vala nagy felszoval, es ez a szo messze földre meghallatott.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase