Main Index: Hungarian Bible

2 Kronika 21

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

21:1 És meghala Josafat az ő atyaival egyetemben, es eltemettetek az ő atyaival a David varosaban; es uralkodek helyette az ő fia, Joram.

21:2 És az ő testverei, a Josafat fiai [ezek valanak:] Azaria, Jehiel, Zakarias, Azarias, Mikael es Sefatja. Ezek mind Josafatnak, az Izrael kiralyanak fiai voltak.

21:3 És adott nekik az ő atyjok sok ajandekot ezüstben, aranyban es dragasagokban, Judabeli megerősitett varosokkal; de a kiralysagot Joramnak ada, mivel ő vala elsőszülötte.

21:4 Kezde azert Joram az ő atyjanak kiralysagaban uralkodni, es mikor immar abban megerősödött, az ő testvereit mind megöle fegyverrel; sőt Izrael fejedelmei közül is [nemelyeket.]

21:5 Harminczket esztendős koraban kezdett vala uralkodni Joram, es nyolcz esztendeig uralkodek Jeruzsalemben.

21:6 És jara az Izrael kiralyainak utjan, a mint cselekszik vala az Akhab haznepe; mert az Akhab leanyat vette vala maganak felesegül; es az Úr szemei előtt gonosz dolgot cselekedek.

21:7 Nem akara mindazaltal az Úr a David hazat elveszteni a szövetsegert, a melyet Daviddal kötött, es mivel igeretet tett vala, hogy szövetneket ad neki es az ő fiainak minden időben.

21:8 Az ő idejeben szakada el Edom Juda keze alol, es kiralyt valasztanak magoknak.

21:9 Elmene ugyan Joram az ő vezereivel es a szekerek mind ő vele, es felkelven ejjel, megvere az Edomitakat, a kik őt körülvettek vala, es szekereiknek fejedelmeit;

21:10 Mindazaltal Edom elszakada Judanak keze alol mind e mai napig. Ugyanakkor elszakada Libna is az ő keze alol, mivel elhagyta az Urat, atyai Istenet.

21:11 Ő is csinaltatott magaslatokat Juda hegyein, es azt művele, hogy a Jeruzsalembeliek paraznalkodanak, sőt Judat is felbiztata [erre.]

21:12 Juta pedig azonközben az Illes profeta irasa hozza, mondvan: Ezt mondja az Úr, a te atyadnak, Davidnak Istene: Mivel nem jaral a te atyadnak, Josafatnak utjan, sem a Juda kiralyanak, Asanak utjan;

21:13 Hanem jaral az Izrael kiralyainak utjan, es azt műveled, hogy Juda es Jeruzsalem lakoi paraznalkodjanak, a mint az Akhab haza is paraznalkodik; annakfelette testvereidet, atyadnak hazat megöled, a kik jobbak voltak nalad:

21:14 Íme az Úr nagy csapast bocsat a te nepedre, fiaidra, felesegeidre es minden joszagodra.

21:15 Te pedig sulyos betegsegbe, belbajba [esel], mindaddig, mig a te beled naponkent kimegy a betegseg miatt.

21:16 Felindita azert az Úr Joram ellen a Filiszteusok es az Arabiabeliek elmejet, a kik a szerecsenekkel hatarosok valanak.

21:17 És feljövenek Juda ellen es megtamadvan őt, zsakmanyul vivek mindazt a vagyont, a mi a kiraly hazaban talalhato volt, sőt fiait es felesegeit is, es nem maradt neki mas fia, csak Joakhaz, a legkisebbik.

21:18 És mindezek utan megvere őt az Úr felette nagy belbajjal, mely gyogyithatatlan vala.

21:19 És [ez] igy volt naprol-napra, egeszen a masodik ev vegeig, midőn belei kifolytak a betegseg miatt, es meghala nagy kinokban: es nepe nem egete neki [draga illatu fűszereket,] mint az ő atyainak egettek vala.

21:20 Harminczket [esztendős] vala, mikor uralkodni kezde, es nyolcz esztendeig uralkodek Jeruzsalemben. És mikor minden reszvet nelkül kimula, eltemetek őt a David varosaban; de nem a kiralyok sirjaba.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase