Main Index: Hungarian Bible

2 Kronika 16

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

16:1 Asa kiraly uralkodasanak harminczhatodik esztendejeben feljöve Baasa, az Izrael kiralya Juda ellen, es megepite Ramat, hogy ne engedjen senkit se kimenni, se bemenni Asahoz a Juda kiralyahoz.

16:2 De Asa az Úrnak es a kiralynak tarhazabol hoza ki ezüstöt, aranyat, es külde azt Benhadadnak, a Siriabeli kiralynak, a ki lakik vala Damaskusban, mondvan:

16:3 Szövetseg van köztem es te közötted, a mint az en atyam es a te atyad között is volt [azelőtt]. Íme küldök neked ezüstöt es aranyat. Menj el, bontsd fel a te szövetsegedet Baasaval, az Izrael kiralyaval, hogy tavozzek el tőlem.

16:4 És engedven Benhadad Asa kiralynak, elkülde az ő seregenek vezereit Izrael varosai ellen, es beveve Ijont, Dant, Abelmaimot es Nafthali minden kincses varosait.

16:5 A mit mikor meghallott Baasa, abbanhagyta Rama epiteset es megszüntete munkajat.

16:6 Akkor Asa kiraly felveve az egesz Juda nepet, es Ramabol a köveket es a fakat mind elhordak, a melyekkel Baasa a varost epiti vala, es azokbol Gebat es Mispat epite.

16:7 Az időben mene Hanani profeta Asahoz, a Juda kiralyahoz, es monda neki: Mivel a Siriabeli kiralyban volt bizodalmad, es nem az Úrban, a te Istenedben bizal: ezert szabadult meg a Siriabeli kiraly hada a te kezedből.

16:8 Avagy nem vala-e a Szerecseneknek es a Libiabelieknek nagy seregök, felette sok szekereik es lovagjaik? Mindazaltal, mivel az Úrban volt bizodalmad, kezedbe ada azokat;

16:9 Mert az Úr szemei forognak az egesz földön, hogy hatalmat megmutassa azokhoz, a kik ő hozza teljes szivvel ragaszkodnak; bolondul cselekedel ebben; azert mostantol kezdve haboruk lesznek te ellened.

16:10 Akkor megharaguvek Asa a profetara, es vete őt a tömlöczhazba, mert igen megharagudott vala e szoert rea; es ugyanakkor Asa a nep közül is [sokat] megnyomorita.

16:11 De ime Asanak mind első, mind utolso dolgai meg vannak irva a Juda es az Izrael kiralyainak könyveben.

16:12 És megbetegedek Asa, kiralysaganak harminczkilenczedik esztendejeben labaira, annyira, hogy igen sulyos volt az ő betegsege; mindazaltal betegsegeben is nem az Urat kerese, hanem az orvosokat.

16:13 És elaluvek Asa az ő atyaival, es meghala az ő kiralysaganak negyvenegyedik esztendejeben.

16:14 És eltemetek őt az ő sirjaba, a melyet maganak vagatott vala a David varosaban; es helyezek őt az agyba, a melyet megtöltenek draga fűszerekkel, s kenőcscse feldolgozott jo illatokkal, es erette felette nagy egest rendezenek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase