Main Index: Hungarian Bible

1 Kronika 22

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]   

22:1 Monda David: Ez az Úr Istennek haza es az egőaldozatnak oltara Izrael szamara.

22:2 Megparancsola azert David, hogy gyűjtsek össze az Izrael földen valo jövevenyeket, a kiket kővagokka tőn, hogy faragni valo köveket vagnanak, hogy az Isten hazat megcsinalnak.

22:3 Tovabba sok vasat szerze David szegeknek, az ajtokhoz es a foglalasokra; rezet is bősegesen minden mertek nelkül.

22:4 Szamtalan czedrusfat is; mert a Sidon es Tirus [varos]beliek czedrusfakat bősegesen szallitanak Davidnak.

22:5 Mert monda David: Az en fiam, Salamon, gyermek es igen gyenge, az Úrnak pedig nagy hazat kell epiteni, mely hires legyen es ekesseg az egesz vilagon; elkeszitek [azert mindeneket] neki. David azert [mindeneket] nagy bősegesen megszerze, minekelőtte meghalna.

22:6 Hivata azert David az ő fiat, Salamont, es meghagya neki, hogy az Úrnak, Izrael Istenenek hazat csinaltasson.

22:7 És monda David Salamonnak: [Édes] fiam, en elgondoltam vala szivemben, hogy az Úrnak, az en Istenemnek nevenek hazat epitsek;

22:8 De az Úr ekkepen szola nekem, mondvan: Sok vert ontottal, es sokat hadakoztal; ne epits az en nevemnek hazat, mert sok vert ontottal ki a földre en előttem.

22:9 Íme fiad leszen neked, a kinek csendessege leszen, mert nyugodalmat adok neki minden körüle valo ellensegeitől; azert neveztetik Salamonnak, mert bekesseget es nyugodalmat adok Izraelnek az ő idejeben.

22:10 Ő csinal az en nevemnek hazat; ő leszen nekem fiam es en neki atyja leszek, es megerősitem az ő kiralysaganak tronjat Izrael felett mindörökke.

22:11 Most [edes] fiam legyen az Úr veled, hogy sikerüljön neked hazat epiteni az Úrnak, a te Istenednek, mikepen szolott te felőled;

22:12 De adjon az Úr neked ertelmet es bölcseseget, mikor teged Izrael föle helyez, hogy az Úrnak a te Istenednek törvenyet megőrizzed.

22:13 Akkor jol lesz dolgod, ha a rendeleseket es a vegzeseket megtartod es teljesited azokat, a melyeket az Úr Mozes altal parancsolt volt Izraelnek. Legy bator, legy erős, ne felj, es ne rettegj!

22:14 Íme en is az en szegenysegemben szereztem az Úr hazanak [epitesere] szazezer talentom aranyat es ezerszer ezer talentom ezüstöt, es rezet, s vasat mertek nelkül, mert igen bőven van; fakat is, köveket is szerzettem; te is szerezz ezekhez.

22:15 Van neked sok mivesed, kővagod, kő- es fafaragod es mindenfele dologban bölcs mesterembered.

22:16 Az aranynak, ezüstnek, vasnak es reznek szama nincsen: [azert] kelj fel, lass hozza, es az Úr legyen veled!

22:17 Megparancsola pedig David Izrael összes főembereinek, hogy [ők] is legyenek segitsegül az ő fianak, Salamonnak, [ezt mondvan]:

22:18 Avagy nincsen-e az Úr a ti Istentek ti veletek, a ki nektek bekesseget adott köröskörül? Mert az en hatalmam ala ada e földnek lakosait, es meghodolt e föld az Úr előtt es az ő nepe előtt.

22:19 No azert keressetek az Urat a ti Istenteket teljes szivetek es lelketek szerint, es felkelven, az Úr Isten szentseges helyet csinaljatok meg, hogy vigyetek az Úr szövetsegenek ladajat es az Istennek szentelt edenyeket a hazba, a mely epittetik az Úr nevenek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase