Main Index: Hungarian Bible

2 Samuel 4

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]   

4:1 Mikor pedig meghallotta Saul fia, hogy meghalt Abner Hebronban, igen megfogyatkozek az ő ereje. Sőt az egesz Izrael megremüle.

4:2 Ket fővezere volt a Saul fianak, egyiknek neve Bahana es a masiknak neve Rekab, Rimmonnak fiai, ki Beerotbol valo vala, a Benjamin fiai közül; mert Beerot is a Benjamin [varosai] köze szamlaltatik.

4:3 Elfutottak vala pedig a Beerotbeliek Gittaimba, es lőnek ott jövevenyek mind e mai napig.

4:4 Jonathannak pedig, a Saul fianak volt egy santa fia (öt esztendős vala, mikor Jezreelből hir jött Saul es Jonathan felől, es felveve őt a dajkaja, hogy elszaladjon [vele;] lőn pedig, hogy mikor a [dajka] gyorsan futott, elesett, es megsantula), ennek neve vala Mefiboset.

4:5 Elmenenek azert a Beerotbeli Rimmonnak fiai, Rekab es Bahana, es bemenenek Isbosetnek hazaba, mikor a nap legmelegebb vala es ő deli almat aluszsza vala.

4:6 Bemenven azert ezek a haz belsejebe, gabonat vive, altalütek őt az ötödik oldalborda alatt; s Rekab es az ő atyjafia, Bahana, elszaladanak.

4:7 Mikor azert ezek a hazba bementek, es ő haloszobajaban az agyan feküvek, megsebesitven megöltek őt, s fejet levagva, felvettek az ő fejet, es egesz ejjel mennek vala a sik mezőn.

4:8 És elvivek Isboset fejet Davidhoz Hebronba, es mondanak a kiralynak: Ímhol Isbosetnek, Saul fianak, a te ellensegednek feje; a ki üldöze a te lelkedet, es az Úr bosszut allott e mai napon az en uramert, a kiralyert, Saulon es az ő maradekan.

4:9 Felele pedig David Rekabnak es Bahananak, az ő atyjafianak, a Beerotbeli Rimmon fiainak, es monda nekik: Él az Úr, ki az en eletemet megszabaditotta minden nyomorusagbol,

4:10 Hogy en azt, a ki nekem hirt hozott vala, ezt mondvan: Íme meghalt Saul (es azt hitte, hogy azzal nekem örömet szerez), megragadvan megöletem őt Siklagban, holott jutalmat kellett volna adnom neki hirmondasaert:

4:11 Mennyivel inkabb az istentelen embereket, kik agyaban, a maga hazaban öltek meg az igaz embert? Azert most vajjon ne kivanjam-e meg az ő veret kezeitekből, hogy titeket eltöröljelek a földről?

4:12 Parancsola azert David az ő szolgainak, hogy megöljek őket; es elvagdalak kezeiket es labaikat; es felakasztak őket Hebronban, a halasto mellett. Isbosetnek pedig fejet felveven, eltemetek az Abner sirboltjaba, Hebronban.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase