Main Index: Hungarian Bible

1 Samuel 21

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]   

21:1 És David elmene Nobba Akhimelek paphoz. Akhimelek pedig megrettenve ment David ele, es monda neki: Mi dolog, hogy csak egyedül vagy, es senki sincs veled?

21:2 És monda David Akhimelek papnak: A kiraly bizott ream valamit, es monda nekem: Senki se tudja meg azt a dolgot, a miert elküldelek teged, es a mit parancsoltam neked; azert a szolgakat elküldem erre es erre a helyre.

21:3 Most azert, mi van kezednel? Adj öt kenyeret nekem, vagy [egyebet,] a mi van.

21:4 És felele a pap Davidnak, es monda: Nincs közönseges kenyer kezemnel, hanem csak szentelt kenyer van, ha ugyan a szolgak tisztan tartottak magokat, legalabb az asszonytol.

21:5 David pedig felele a papnak, es monda neki: Bizonyara el volt tiltva mi tőlünk az asszony mind tegnap, mind azelőtt, mikor elindulek, es a szolgak holmija is tiszta vala (jollehet az ut közönseges): azert bizonyara megtartatik ma szentnek az edenyekben.

21:6 Adott azert a pap neki szentelt [kenyeret], mert nem volt ott [mas] kenyer, hanem csak szent kenyer, melyeket elvettek az Úrnak szine elől, hogy meleg kenyeret tegyenek a helyett azon a napon, a melyen az [előbbit] elvevek.

21:7 Vala pedig ott azon a napon Saul szolgai közül egy ember, ott tartozkodva az Úr előtt, a kit Doegnak hivtak, a [ki] Edomita volt, Saul pasztorainak szamadoja.

21:8 És monda David Akhimeleknek: Nincsen-e kezednel egy darda vagy valami fegyver? mert sem kardomat, sem fegyverzetemet nem hoztam magammal, mivel a kiraly dolga sürgős vala.

21:9 És monda a pap: A Filiszteus Goliathnak a kardja, a kit te megöltel az Elah völgyeben, imhol van posztoba betakarva az efod mögött; ha azt el akarod vinni, vidd el, mert azonkivül mas nincsen itt. És monda David: Nincs ahhoz hasonlo, add ide azt nekem.

21:10 És felkele David, es elfutott azon a napon Saul elől, es elment Ákhishoz, Gathnak kiralyahoz.

21:11 És mondanak Ákhis szolgai neki: Vajjon nem ez-e David, annak az orszagnak kiralya? Vajjon nem erről enekeltek-e a körtanczban, mondvan: Saul megverte az ő ezeret, David is az ő tizezeret?

21:12 És mikor eszebe veve David ezeket a beszedeket, igen megremüle Ákhistol, Gathnak kiralyatol.

21:13 És megvaltoztata magaviseletet ő előttük, es őrjönge kezeik között, es irkal vala a kapuknak ajtain, nyalat pedig szakallan folyatja ala.

21:14 És monda Ákhis az ő szolgainak: Íme latjatok, hogy ez az ember megőrült, miert hoztatok őt hozzam?

21:15 Szűkölködöm-e őrültekben, hogy ide hoztatok ezt, hogy bolondoskodjek előttem? Ez jőjjön-e be hazamba?

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase