Main Index: Hungarian Bible

1 Samuel 11

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]   

11:1 És feljöve az Ammonita Nahas, es tabort jara Jabes Gilead ellen. A Jabesbeliek pedig mondanak mindnyajan Nahasnak: Köss velünk szövetseget, es mi szolgalni fogunk neked.

11:2 És monda nekik az Ammonita Nahas: Úgy szövetseget kötök veletek, ha kivagatom mindnyajatoknak jobb szemet, es tehetem ezt egesz Izraelnek gyalazatara.

11:3 Jabes venei pedig mondanak neki: Engedj nekünk het napot, hogy követeket küldjünk Izraelnek minden hatarara; es ha senki sem segit meg minket, akkor kimegyünk hozzad.

11:4 Elmenenek azert a követek Saulhoz Gibeaba, es elmondtak [e] beszedeket a nep füle hallatara. És felemele az egesz közseg az ő szavat, es siranak.

11:5 Saul pedig epen a mezőről jött vala a barmok utan; es monda Saul: Mi törtent a neppel, hogy sirnak? És elmondtak neki a Jabesbeliek beszedeit.

11:6 És mikor hallotta e beszedeket, az Úrnak lelke Saulra szalla, es az ő haragja nagyon felgerjede.

11:7 És vett egy par ökröt, es feldarabola azokat, es a követektől elkülde Izraelnek minden hatarara, mondvan: A ki nem vonul Saul utan es Samuel utan, annak ökreivel igy cselekesznek. És az Úrnak felelme szalla a nepre, es kivonulanak mind egy szalig.

11:8 És megszamlala őket Bezekben. És Izrael fiai haromszazezeren valanak, a Judabeliek pedig harminczezeren.

11:9 És mondanak a követeknek, kik [oda] menenek: Így szoljatok a Jabes- Gileadbelieknek: Holnap, mikor a nap felmelegszik, megszabadultok. És elmenenek a követek, es megmondak a Jabesbelieknek, es ők örvendezenek.

11:10 Mondanak azert a Jabesbeliek: Holnap kimegyünk hozzatok, hogy egeszen ugy cselekedjetek velünk, a mint nektek jonak tetszik.

11:11 Masodnapon pedig Saul a nepet harom seregre oszta, es kora hajnalban a taborra ütenek, es vertek Ammont mindaddig, mig a nap felmelegedek; a kik pedig megmaradtak, ugy szetszorattak, hogy kettő sem maradt közülök együtt.

11:12 Akkor a nep monda Samuelnek: Kicsoda volt az, a ki monda: Saul fog-e rajtunk uralkodni? Adjatok elő a ferfiakat, hogy megöljük őket!

11:13 Saul azonban azt monda: Senkit se öljetek meg a mai napon, mert ma szerzett szabadulast az Úr Izraelnek.

11:14 Samuel pedig monda a nepnek: Jertek, menjünk el Gilgalba, es ujitsuk meg ott a kiralysagot.

11:15 Elmene azert az egesz nep Gilgalba, es ott az Úr előtt Gilgalban kiralylya tettek Sault; es aldoztak ott halaaldozatot az Úr előtt, es felette örvendezenek ott, Saul es Izraelnek minden ferfiai.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase