Main Index: Hungarian Bible

1 Samuel 10

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]   

10:1 Akkor előveve Samuel az olajos szelenczet, es az ő fejere tölte, es megcsokola őt, es monda: Nem ugy van-e, hogy fejedelemme kent fel az Úr teged az ő öröksege felett?

10:2 Mikor azert te most elmegy tőlem, talalkozni fogsz ket emberrel a Rakhel sirja mellett, Benjamin hataraban, Selsahnal, a kik azt mondjak neked: Megtalaltak a szamarakat, melyeknek keresesere indultal vala; es ime, a te atyad felhagyott mar a szamarakkal, es miattatok aggodik, mondvan: Mit tegyek a fiamert?

10:3 És mikor onnan tovabb megy, es a Thabor tölgyfajahoz jutsz, harom ember fog teged ott talalni, kik Bethelbe mennek fel Istenhez; az egyik harom gödölyet visz, a masik visz harom egesz kenyeret, es a harmadik visz egy tömlő bort.

10:4 És azok bekessegesen köszöntenek teged, es ket kenyeret adnak neked; te pedig vedd el azokat kezökből.

10:5 Azutan eljutsz az Isten hegyere, hol a Filiszteusok előőrsei vannak. Mikor pedig bemegy oda a varosba, a profetak seregevel fogsz talalkozni, kik a hegyről jőnek le, előttök lant, dob, sip es harfa lesz, es ők magok profetalnak.

10:6 Akkor az Úrnak lelke read fog szallani, es velök együtt profetalni fogsz, es mas emberre leszesz.

10:7 Mikor pedig [mind] e jelek beteljesednek rajtad, tedd meg magadert mind azt, a mi csak kezed ügyebe esik, mert az Isten veled van.

10:8 Most azert menj le en előttem Gilgalba, es ime en lemegyek te hozzad, hogy egőaldozatot aldozzam es halaaldozatot hozzak. Het napig varakozzal, mig hozzad megyek, es [akkor] tudtodra adom, hogy mit cselekedjel.

10:9 És lőn, a mint hatra fordult, hogy Samueltől eltavozzek, elvaltoztata Isten az ő szivet, es azon a napon beteljesedenek mind azok a jelek.

10:10 És mikor elmenenek ama hegyre, ime a profetaknak serege vele szembe jöve, es az Istennek lelke ő rea szalla, es profetala ő közöttök.

10:11 És lőn, hogy mind azok, kik ismertek őt annakelőtte, mikor lattak, hogy ime a profetakkal együtt profetal, monda a nep egymas közt: Mi lelte Kisnek fiat? Avagy Saul is a profetak közt van?

10:12 És felele egy közülök, es monda: Ugyan kicsoda az ő atyjuk? Azert lőn peldabeszedde: Avagy Saul is a profetak közt van?

10:13 És mikor elvegeze a profetalast, felment a hegyre.

10:14 Saulnak nagybatyja pedig monda neki es a szolgajanak: Hol jartatok? És ő monda: A szamarakat kerestük, de mivel sehol sem lattuk, Samuelhez menenk.

10:15 Akkor monda Saulnak a nagybatyja: Ugyan mondd meg nekem, mit mondott nektek Samuel?

10:16 És monda Saul a nagybatyjanak: Nyilvan megmondotta nekünk, hogy a szamarakat megtalaltak. De a mit Samuel a kiralysagrol mondott, nem beszelte el neki.

10:17 És összehivta Samuel a nepet Mispaba az Úrhoz.

10:18 És monda Izrael fiainak: Így szol az Úr, Izraelnek Istene: Én hoztam ki Izraelt Égyiptombol, es en szabaditottalak meg titeket az egyiptombeliek kezeből es mind amaz orszagok kezeből, melyek sanyargatanak titeket.

10:19 Ti pedig most megvetettetek a ti Isteneteket, a ki megszabaditott titeket minden bajaitokbol es nyomorusagaitokbol; es azt mondottatok neki: Adj kiralyt nekünk. Most azert alljatok az Úr ele a ti nemzetsegeitek es ezreitek szerint.

10:20 És mikor előallata Samuel Izraelnek minden nemzetseget, kivalasztatek [sors] [altal] a Benjamin nemzetsege.

10:21 Akkor előallata a Benjamin nemzetseget az ő hazanepei szerint, es kivalasztatek a Matri hazanepe, [azutan] kivalasztatek Saul, Kisnek fia; es keresek őt, de nem talaltak meg.

10:22 Megkerdeztek azert ismet az Urat: Vajjon eljön-e ide az az ember? És az Úr monda: Íme ő a holmik köze rejtőzek el.

10:23 Akkor elfutanak, es előhoztak őt onnan. És mikor a nep köze alla, kimagaslek az egesz nep közül vallatol kezdve felfele;

10:24 És Samuel monda az egesz nepnek: Latjatok-e, a kit valasztott az Úr? hogy nincsen hozza hasonlo az egesz nep között! Akkor felkialta az egesz nep, es monda: Éljen a kiraly!

10:25 Samuel pedig előada a nep előtt a kiralysag jogat, es beira egy könyvbe, es leteve az Úr ele. És elbocsata Samuel az egesz nepet, mindenkit a maga hazahoz.

10:26 Azutan Saul is elment haza Gibeaba es vele ment a sokasag, a kiknek szivet Isten meginditotta vala.

10:27 [Nemely] kajan emberek azonban [azt] mondak: Mit segithet ez rajtunk? es megvetettek őt es ajandekot nem vivenek neki. Ő pedig olyan volt, mintha [semmit] [sem] hallott volna.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase