Main Index: Hungarian Bible

1 Samuel 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]   

3:1 És a gyermek Samuel szolgal vala az Úrnak Éli előtt. És abban az időben [igen] ritkan volt az Úrnak kijelentese, nem vala nyilvan valo latomas.

3:2 És törtent egyszer, mikor Éli az ő [szokott] helyen aludt, (szemei pedig homalyosodni kezdenek, hogy latni sem tudott),

3:3 És az Istennek szövetneke meg nem oltatott el, es Samuel az Úrnak templomaban feküdt, hol az Istennek ladaja volt:

3:4 Szolott az Úr Samuelnek, ő pedig felele: Ímhol vagyok!

3:5 És Élihez szalada, es monda: Ímhol vagyok, mert hivtal engem; ő pedig felele: Nem hivtalak, menj vissza, feküdjel le. Elmene azert es lefeküvek.

3:6 És szolita az Úr ismet: Samuel! Samuel pedig felkelven, Élihez ment, es monda: Ímhol vagyok, mert hivtal engem. És ő felele: Nem hivtalak fiam, menj vissza, feküdjel le.

3:7 Samuel pedig meg nem ismerte az Urat, [mert] meg nem jelentetett ki neki az Úrnak igeje.

3:8 És szolita az Úr harmadszor is Samuelt; ő pedig felkelven, Élihez ment es monda: Ímhol vagyok, mert hivtal engem. Akkor eszebe jutott Élinek, hogy az Úr hivja a gyermeket.

3:9 Monda azert Éli Samuelnek: Menj el, feküdjel le, es ha szolitanak teged, [ezt] mondjad: Szolj Uram, mert hallja a te szolgad. Elmene azert Samuel, es lefeküvek az ő helyere.

3:10 Akkor eljöven az Úr, oda allott es szolita, mint annak előtte: Samuel, Samuel! És monda Samuel: Szolj, mert hallja a te szolgad!

3:11 És monda az Úr Samuelnek: Íme en [oly] dolgot cselekszem Izraelben, melyet valakik hallanak, mind a ket fülök megcsendül bele.

3:12 Azon a napon veghez viszem Élin mind azt, a mit kijelentettem haza ellen; megkezdem es elvegezem.

3:13 Mert megjelentettem neki, hogy elitelem az ő hazat mind örökre, az alnoksag miatt, a melyet [jol] tudott, hogy mikent teszik vala utalatosokka magokat az ő fiai, es ő nem akadalyozta meg őket.

3:14 Annakokaert megesküdtem az Éli haza ellen, hogy sohasem töröltetik el Éli hazanak alnoksaga, sem veres aldozattal, sem etelaldozattal.

3:15 Aluvek azert Samuel mind reggelig, es [akkor] kinyita az Úr hazanak ajtait. És Samuel nem meri vala megjelenteni Élinek a latomast.

3:16 Szolita azert Éli Samuelt, es monda: Fiam, Samuel! Ő pedig felele: Ímhol vagyok.

3:17 És monda: Mi az a dolog, melyet mondott neked [az Úr?] El ne titkold előttem! Úgy cselekedjek veled az Isten [most] es azutan is, ha te valamit elhallgatsz előttem mind abbol, a mit mondott neked!

3:18 Megmondott azert Samuel neki mindent, es semmit sem hallgatott el előtte. Ő pedig monda: Ő az Úr, cselekedjek ugy, a mint neki jonak tetszik.

3:19 Samuel pedig fölnevekedek, es az Úr vala ő vele, es semmit az ő igeiből a földre nem hagy vala esni.

3:20 És megtuda egesz Izrael Dantol Bersebaig, hogy Samuel az Úr profetajaul rendeltetett.

3:21 És az Úr kezde ismet megjelenni Siloban, mert kijelentette magat az Úr Samuelnek Siloban, az Úrnak beszede altal.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase