Main Index: Hungarian Bible

Ruth 3

[1]    [2]    [3]    [4]   

3:1 És monda neki Naomi, az ő napaasszonya: Édes leanyom! ne keressek-e neked nyugalmat, hogy jol legyen dolgod?

3:2 Avagy nem rokonunk-e Boaz, a kinek szolgaloival voltal? Íme ő az ejjel arpat szor a szerűn.

3:3 Annakokaert fürödjel meg, es kend meg magadat, es vedd magadra ruhaidat, es menj le a szerűre; eszre ne vetesd magadat a ferfiuval, a mig el nem vegezi etelet es italat.

3:4 És majd ha lefekszik, jegyezd meg a helyet, a hol fekszik, es menj oda, es hajtsd fel a leplet labanal, es feküdjel oda. Ő majd megmondja neked, mit cselekedjel.

3:5 És ő monda neki: Mindazt, a mit mondasz, megcselekszem.

3:6 És lement a szerűre, es mindent ugy cselekedett, a mint napaasszonya parancsolta.

3:7 És Boaz evett es ivott, es felvidamult az ő szive. És elment, hogy lefeküdjek a garmada szelen; es az eljött titkon, es felhajta laba felől a leplet, es lefeküvek.

3:8 Törtent pedig ejfel tajon, hogy felrettent a ferfiu, es odafordult. És ime: asszony fekszik az ő labainal.

3:9 És monda: Kicsoda vagy te? És az monda: Én Ruth vagyok, a te szolgalod; terjeszszed ki hat takarodat a te szolgalodra, mert te vagy a legközelebbi rokon.

3:10 És ő monda: Az Úrnak aldotta vagy te, edes leanyom! Utobbi szereteteddel jobbat cselekedtel, mint az elsővel: hogy nem jartal az ifjak utan, sem szegeny, sem gazdag utan.

3:11 Most hat, edes leanyom, ne felj! Mindent, a mit mondasz, megteszek neked; mert tudja az en nepemnek egesz kapuja, hogy derek asszony vagy.

3:12 És most: bizony igaz, hogy közel rokon vagyok: de van nalamnal meg közelebbi rokon is.

3:13 Ez ejszakan halj [itt]; s majd reggel, ha az megvalt teged, jo: valtson meg; ha pedig nem akar teged megvaltani, akkor en valtalak meg. Él az Úr! Feküdj [itt] reggelig.

3:14 És feküvek az ő labainal reggelig, es felkele, mielőtt valaki az ő felebaratjat megismerhete, mert monda: Meg ne tudja senki, hogy ez az asszony a szerűre jött.

3:15 És monda: Add ide a nagy kendődet, a mely rajtad van, es tartsd. És ő oda tartotta azt. Boaz pedig mert hat [mertek] arpat, es feladta neki, maga pedig bement a varosba.

3:16 És elmene az ő napaasszonyahoz, es az monda: Hogy vagy edes leanyom? És ő elbeszelt neki mindent, a mit cselekedett vele az a ferfi.

3:17 És monda: Ezt a hat [mertek] arpat ada nekem, mert monda: Ne menj üresen a te napadhoz.

3:18 És monda [Naomi:] Legy veszteg leanyom, mig megtudod, hova dől el a dolog; mert nem nyugszik az a ferfiu, mig veghez nem viszi a dolgot meg ma.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase