Main Index: Hungarian Bible

Birak 17

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]   

17:1 Vala pedig egy ferfiu Efraimnak hegyeről valo, kinek neve Mika vala;

17:2 És monda az ő anyjanak: Az az ezerszaz ezüst, mely tőled elvetetett, es a mely miatt te atkozodal, es füleimbe is mondtad, ime az az ezüst en nalam van, en vettem el azt. És monda az ő anyja: Legy megaldva, fiam, az Úrtol!

17:3 És visszaadta az ezerszaz ezüst[penzt] az ő anyjanak. És monda az ő anyja: Szentelve szentelem e penzt az Úrnak az en kezeimből fiaimert, hogy egy faragott es öntött balvany keszittessek abbol, azert most visszaadom azt teneked.

17:4 De ő [megint] visszaada a penzt anyjanak, es vőn az ő anyja ketszaz ezüst[penzt], es odaada azt az ötvösnek, es az keszitett abbol [egy] faragott es öntött balvanyt. Ez azutan a Mika hazaban volt.

17:5 És a ferfiunak, Mikanak volt [egy] temploma, es keszitett efodot es terafimot, es felszentele az ő fiai közül egyet, es ez lőn neki papja.

17:6 Ebben az időben nem volt kiraly Izraelben, hanem kiki azt cselekedte, a mit jonak latott.

17:7 Vala pedig egy ifju, Judanak Bethlehemeből, a Juda nemzetsegeből valo, ki Levita vala, es ott tartozkodott vala.

17:8 És elmene ez a ferfiu Judanak Bethlehem varosabol, hogy ott tartozkodjek, a hol [helyet] talal. Így jött az Efraim hegyere, Mika hazahoz, vandorlasa közben.

17:9 És monda neki Mika: Honnan jössz? És monda: Levita vagyok Judanak Bethlehemeből, es jarok s kelek, hogy hol talalnek [helyet.]

17:10 És monda neki Mika: Maradj nalam, es legy nekem atyam es papom, es en adok neked esztendőnkent tiz ezüst[penzt] es egy öltöző ruhat es eledelt. És a Levita beszegődött.

17:11 És tetszek a Levitanak, hogy megmaradjon annal a ferfiunal; es olyan lőn neki az az ifju, mint egyik az ő fiai közül.

17:12 És felszentelte Mika a Levitat; igy lett papjava az ifju, es maradt Mika hazanal.

17:13 És monda Mika: Most tudom, hogy jol fog velem tenni az Úr, mert e Levita lett papom.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase