Main Index: Hungarian Bible

Birak 2

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]   

2:1 Felmene pedig az Úrnak angyala Gilgalbol Bokimba, es monda: Én vezettelek fel titeket Égyiptombol, es hoztalak benneteket erre a földre, a mely felől megesküdtem a ti atyaitoknak, es mondek: Nem bontom fel az en szövetsegemet ti veletek soha örökke.

2:2 Csakhogy ti se kössetek frigyet ennek a földnek lakosival, rontsatok le az ő oltaraikat; de ti nem hallgattatok az en szomra. Miert cselekedtetek ezt?

2:3 Annakokaert azt mondom: Nem űzöm el őket előletek, hanem legyenek nektek [mint tövisek] a ti oldalaitokban, es az ő isteneik legyenek ti nektek tőr gyanant.

2:4 És lőn, hogy mikor az Úrnak angyala ezeket monda az Izrael minden fiainak: felemele a nep az ő szavat es sira.

2:5 És elneveztek azt a helyet Bokimnak, es aldozanak ott az Úrnak.

2:6 És elbocsata Jozsue a nepet, es elmenenek az Izrael fiai, kiki az ő öröksegebe, hogy birjak a földet.

2:7 És a nep az Urat szolgalta Jozsuenak egesz eleteben, es a veneknek minden napjaiban, a kik hosszu ideig eltek Jozsue utan, a kik lattak az Úrnak minden dolgait, melyeket cselekedett vala Izraellel.

2:8 És meghalt Jozsue, a Nun fia, az Úr szolgaja, szaztiz esztendős koraban.

2:9 És eltemetek őt öröksegenek hataraban, Timnat-Hereszben, az Efraim hegyen, eszakra a Gaas hegyetől.

2:10 És az az egesz nemzetseg gyűjtetek az ő atyaihoz, es tamadott mas nemzetseg ő utanok, a mely nem ismerte sem az Urat, sem az ő cselekedeteit, melyeket cselekedett Izraellel.

2:11 És gonoszul cselekedtek az Izrael fiai az Úrnak szemei előtt, mert a Baaloknak szolgaltak.

2:12 És elhagyak az Urat, atyaik Istenet, a ki kihozta őket Égyiptom földeből, es mas istenek utan jartak, a pogany nepek istenei közül, a kik körülöttük voltak, es azok előtt hajtottak meg magukat, es haragra ingereltek az Urat.

2:13 És elhagytak az Urat, es szolgaltak Baalnak es Astarotnak.

2:14 És felgerjedett az Úrnak haragja Izrael ellen, es ada őket a ragadozok kezebe, es elragadozak őket, es ada őket a körülöttük valo ellensegeik kezebe, es meg csak megallani sem birtak ellensegeik előtt.

2:15 A hova csak kivonultak, mindenütt ellenök volt az Úr keze rontasukra, a mint megmondotta volt az Úr, es a mint megesküdt volt az Úr nekik. És igen megnyomorodanak.

2:16 És tamasztott az Úr birakat, a kik megszabaditak őket szorongatoiknak kezeből.

2:17 De biraikra sem hallgattak, hanem mas istenekkel paraznalkodtak, es azoknak hajtottak meg magukat, [es] hamar letertek az utrol, a melyen atyaik jartak, kik az Úrnak parancsara hallgattak; ők nem cselekedtek igy.

2:18 Mert mikor birakat tamasztott az Úr nekik, az Úr maga volt a biroval, es megszabaditotta őket ellensegeik kezeből a biro egesz idejere, mert megindult az Úr panaszaikon, [melyeket emeltek] elnyomoik es szorongatoik miatt.

2:19 De [mihelyt] a biro meghalt, visszatertek, es jobban megromlottak, mint atyaik; mas istenek utan jartak, azoknak szolgaltak, es azok előtt hajtottak meg magukat, föl nem hagytak cselekedeteikkel es nyakas magaviseletökkel.

2:20 Ezert felgerjedett az Úrnak haragja Izrael ellen, es monda: Mivelhogy altalhagta ez a nemzetseg az en szövetsegemet, melyet atyaiknak parancsoltam, es nem hallgatott az en szavamra:

2:21 Én sem űzök ki többe senkit sem előlük azon poganyok közül, a kiket meghagyott Jozsue, a mikor meghalt;

2:22 Hanem azok altal kisertem Izraelt, ha [vajjon] megtartjak-e az Úrnak utat, jarvan azon, a mikepen megtartottak az ő atyaik, avagy nem?

2:23 Ezert hagyta meg az Úr ezeket a poganyokat, es nem [is] űzte ki hamar, es nem adta őket Jozsue kezebe.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase