Main Index: Hungarian Bible

Jozsue 20

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]   

20:1 Majd szola az Úr Jozsuenak, mondvan:

20:2 Szolj az Izrael fiainak, mondvan: Valaszszatok magatoknak menekülesre valo varosokat, a melyekről szoltam nektek Mozes altal,

20:3 Hogy oda szaladjon a gyilkos, a ki megöl valakit tevedesből, nem szandekosan, es legyenek azok menedekül nekik a verbosszulo elől.

20:4 A ki pedig beszalad valamelyikbe e varosok közül, alljon [az] a varos kapujaba, es beszelje el az ő dolgait a varos veneinek hallatara, es vegyek be őt magok köze a varosba, es adjanak neki helyet, hogy velök lakozzek.

20:5 Hogyha pedig kergeti azt a verbosszulo, ki ne adjak a gyilkost annak kezebe, mert nem szandekosan ölte meg az ő felebaratjat, es nem gyűlölte ő azt annakelőtte.

20:6 És lakozzek abban a varosban mindaddig, a mig iteletre allhat a gyülekezet ele, a mig meghal a főpap, a ki abban az időben lesz, azutan terjen vissza a gyilkos, es menjen haza az ő varosaba es az ő hazaba, abba a varosba, a melyből elfutott vala.

20:7 És kivalasztak Kedest Galileaban a Nafthali hegyen, Sikemet az Efraim hegyen es Kirjath-Arbat, azaz Hebront a Juda hegyen.

20:8 Tul a Jordanon pedig Jerikhotol napkelet fele valasztak Beczert a pusztaban, a sik földön Ruben nemzetsegeből; Ramothot Gileadban, a Gad nemzetsegeből, es Golant Basanban a Manasse nemzetsegeből.

20:9 Ezek voltak a meghatarozott varosok mind az Izrael fiainak, mind a jövevenynek, a ki közöttük tartozkodik vala, hogy oda szaladjon mindaz, a ki megöl valakit tevedesből, es meg ne haljon a verbosszulonak keze altal, mig oda nem all a gyülekezet ele.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase