Main Index: Hungarian Bible

Jozsue 5

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]   

5:1 Lőn pedig, a mint meghallak az Emoreusok minden kiralyai, a kik a Jordanon tul laknak napnyugot fele, es a Kananeusok minden kiralyai, a kik a tenger mellett laknak vala, hogy kiszaraztotta az Úr a Jordannak vizet az Izrael fiai előtt, a mig altaljöttünk vala; megolvada az ő szivök, es nem vala többe batorsag bennök Izrael fiai miatt.

5:2 Ez időben monda az Úr Jozsuenak: Csinalj magadnak kőkeseket, es masodszor is meteld körül az Izrael fiait.

5:3 És csinala Jozsue maganak kőkeseket, es körülmetele Izrael fiait a körülmeteletlenseg halman.

5:4 Az ok pedig, a miert körülmetele őket Jozsue, ez: Mindaz a nep, a mely kijött vala Égyiptombol; a ferfiak, a hadakozo emberek mindnyajan meghaltak vala a pusztaban, utközben, a mig jöttek vala Égyiptombol.

5:5 Mert körül volt ugyan metelve mindaz a nep, a mely kijött vala; de azt a nepet, a mely a pusztaban született, utközben, a mig jöttek vala Égyiptombol, nem meteltek vala körül;

5:6 Mert negyven esztendeig jartak Izrael fiai a pusztaban, mialatt elemesztetek a hadakozo ferfiaknak egesz nepsege, a kik Égyiptombol jöttek vala ki, mivelhogy nem hallgattak vala az Úr szavara; a kiknek megesküdt az Úr, hogy nem lattatja meg velök a földet, a mely felől megesküdt vala az Úr az ő atyaiknak, hogy nekünk adja azt a tejjel es mezzel folyo földet.

5:7 Fiaikat allitotta vala azert helyökbe, ezeket metele körül Jozsue, mert körülmeteletlenek valanak, mivelhogy nem metelek vala körül őket az utban.

5:8 Miutan pedig mind az egesz nep körülmeteltetett vala, veszteg lőnek az ő helyökön a taborban, miglen meggyogyulanak.

5:9 És monda az Úr Jozsuenak: Ma forditottam el rolatok Égyiptom gyalazatat; ezert hivjak e hely nevet Gilgalnak mind a mai napig.

5:10 És Gilgalban taborozanak Izrael fiai, es megkeszitek a paskhat a honapnak tizennegyedik napjan, estve, Jerikhonak mezejen.

5:11 És evenek a föld termeseből a paskhanak masodnapjan kovasztalan kenyeret es pörkölt gabonat, ugyanezen a napon.

5:12 És masnaptol kezdve, hogy ettek vala a föld termeseből, megszűnek a manna, es nem volt többe mannajok az Izrael fiainak; hanem Kanaan földenek gyümölcseből evenek abban az esztendőben.

5:13 Lőn pedig, a mikor Jozsue Jerikhonal vala, felemele az ő szemeit, es lata, hogy ime egy ferfiu all vala előtte meztelen karddal kezeben. És hozza mene Jozsue, es monda neki: Közülünk valo vagy-e te, vagy ellensegeink közül?

5:14 Az pedig monda: Nem, mert en az Úr seregenek fejedelme vagyok, most jöttem. És leborula Jozsue a földre arczczal, es meghajta magat, es monda neki: Mit szol az en Uram az ő szolgajanak?

5:15 És monda az Úr seregenek fejedelme Jozsuenak: Oldd le a te saruidat labaidrol, mert szent a hely, a melyen allasz. És ugy cselekedek Jozsue.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase