Main Index: Hungarian Bible

Jozsue 3

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]   

3:1 Felkele azert Jozsue jo reggel, es elindulanak Sittimből, es eljutanak a Jordanhoz, ő es Izrael fiai mindnyajan, es meghalanak ott, mielőtt altalmentek volna.

3:2 Lőn pedig harom nap mulva, hogy altalmenenek a vezerek a taboron;

3:3 És parancsolanak a nepnek, mondvan: Mihelyt meglatjatok az Úrnak, a ti Isteneteknek frigyladajat es a Levi [nemzetsegeből valo] papokat, a kik hordozzak azt, ti is induljatok meg a ti helyetekről es menjetek utana.

3:4 Csakhogy legyen köztetek es a között mintegy ketezer singnyi tavolsag; közel ne menjetek ahhoz, hogy megismerhessetek az utat, a melyen mennetek kell, mert nem jartatok ezen az uton soha ez előtt.

3:5 Jozsue pedig monda a nepnek: Tisztitsatok meg magatokat, mert holnap az Úr csudakat cselekszik köztetek.

3:6 A papoknak is szola Jozsue, mondvan: Vegyetek fel a frigyladat, es menjetek at a nep előtt. Felvevek azert a frigyladat, es mennek vala a nep előtt.

3:7 Az Úr pedig monda Jozsuenak: E napon kezdelek teged felmagasztalni az egesz Izrael szemei előtt, hogy megtudjak, hogy a mikepen vele voltam Mozessel, te veled is veled leszek.

3:8 Te azert parancsolj a papoknak, a kik a frigyladat hordozzak, mondvan: Mikor bementek a Jordan vizenek szelebe, alljatok meg a Jordanban.

3:9 Ekkor monda Jozsue Izrael fiainak: Jaruljatok ide, es halljatok meg az Úrnak, a ti Isteneteknek szavait!

3:10 És monda Jozsue: Ebből tudjatok meg, hogy az elő Isten van köztetek, es hogy ketseg nelkül elűzi előletek a Kananeust, a Khittheust, a Khivveust, a Perizeust, a Girgazeust, az Emoreust es a Jebuzeust:

3:11 Íme az egesz föld Uranak frigyladaja előttetek megy at a Jordanon!

3:12 Most azert valaszszatok magatoknak tizenket ferfiut Izrael nemzetsegeiből, egy-egy ferfiut egy-egy nemzetsegből.

3:13 És mihelyt megnyugosznak majd a Jordan vizeben a papok talpai, a kik az Úrnak, az egesz föld Uranak ladajat hordozzak: a Jordan vize kette szakad, es a felülről alafolyo viz megall egy rakasban.

3:14 És lőn, hogy a mint megindula a nep az ő satraibol, hogy altalmenjen a Jordanon, es a papok, a frigyladanak hordozoi, a nep előtt:

3:15 És a mint a lada hordozoi a Jordanhoz jutanak, es a ladahordozo papok bemartak labaikat a viznek szelebe (a Jordan pedig az egesz aratasi idő alatt telve vala minden ő partja felett):

3:16 Megalla a viz, a mely felülről foly vala ala, es alla egy rakasban, nagy messzire Ádam varosanal, a mely Czarthan mellett vala; a puszta tengere, a Sostenger fele alafolyo [viz] pedig egeszen elfuta, es altalmene a nep Jerikho előtt.

3:17 A papok pedig, az Úr frigyladajanak hordozoi, ott allanak a szarazon a Jordan közepeben batorsaggal, es az egesz Izrael szarazon megy vala at, mindaddig, mig az egesz nep teljesen altalmene a Jordanon.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase