Main Index: Hungarian Bible

4. Mozes 30

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

30:1 És szola Mozes az Izrael fiai közt levő törzsek fejeinek, mondvan: Ez az a beszed, a melyet parancsolt az Úr:

30:2 Ha valamely ferfi fogadast fogad az Úrnak, vagy esküt tesz, hogy lekötelezze magat valami kötesre: meg ne szegje az ő szavat; a mint az ő szajabol kijött, egeszen ugy cselekedjek.

30:3 Ha pedig asszony fogad fogadast az Úrnak, es kötesre kötelezi le magat az ő atyjanak hazaban az ő fiatalsagaban;

30:4 És hallja az ő atyja az ő fogadasat, vagy kötelezeset, a melylyel lekötelezte magat, es nem szol arra az ő atyja: akkor megall minden ő fogadasa, es minden kötelezes is, a melylyel lekötelezte magat, megalljon.

30:5 Ha pedig megtiltja azt az ő atyja azon a napon, a melyen hallotta: nem all meg semmi fogadasa es kötelezese, a melylyel lekötelezte magat, es az Úr is megbocsat neki, mert az ő atyja tiltotta meg azt.

30:6 Ha pedig ferjhez megy, es igy terhelik őt az ő fogadasai vagy ajkan kiszalasztott szava, a melylyel lekötelezte magat;

30:7 És hallja az ő ferje, es nem szol neki azon a napon, a melyen hallotta azt: akkor megallanak az ő fogadasai, es az ő kötelezesei is, a melyekkel lekötelezte magat, megalljanak.

30:8 Ha pedig azon a napon, a melyen hallja a ferje, megtiltja azt: akkor erőtlenne teszi annak fogadasat, a melyet magara vett, es az ő ajakinak kiszalasztott szavat, a melylyel lekötelezte magat; es az Úr is megbocsat neki.

30:9 Az özvegy asszonynak pedig es az elvaltnak minden fogadasa, a melylyel lekötelezi magat, megall.

30:10 Ha pedig az ő ferjenek hazaban tesz fogadast, vagy esküvessel kötelezi magat valami kötesre:

30:11 Ha hallotta az ő ferje es nem szolt arra, nem tiltotta meg azt: akkor annak minden fogadasa megall, es minden kötelezese, a melylyel lekötelezte magat, megalljon.

30:12 De ha a ferje teljesen erőtlenne teszi azokat azon a napon, a melyen hallotta: nem all meg semmi, a mi az ő ajakin kijött, sem fogadasa, sem az ő maga lekötelezese; az ő ferje erőtlenne tette azokat, es az Úr megbocsat neki.

30:13 Minden fogadasat, es minden esküvessel valo kötelezeset a maga megsanyargattatasara, a ferje teszi erősse, es a ferje teszi azt erőtlenne.

30:14 Hogyha nem szolvan nem szol neki a ferje egy naptol fogva mas napig, akkor megerősiti minden fogadasat, vagy minden kötelezeset, a melyeket magara vett; megerősiti azokat, mert nem szol neki azon a napon, a melyen hallotta azt.

30:15 Ha pedig azutan teszi erőtelenekke azokat, minekutana hallotta vala: ő hordozza az ő bűnenek terhet.

30:16 Ezek azok a rendelesek, a melyeket parancsolt az Úr Mozesnek, a ferj es az ő felesege között, az atya es leanya között, mikor meg fiatalsagaban az ő atyjanak hazaban [van.]

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase