Main Index: Hungarian Bible

4. Mozes 29

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

29:1 A hetedik honapban pedig a honapnak első napjan szent gyülekezesetek legyen nektek. Semmi robota munkat ne vegezzetek; kürt zengesenek napja legyen az nektek.

29:2 És keszitsetek el kedves illatul egeszen egőaldozatot az Úrnak, egy fiatal tulkot, egy kost, esztendős ep baranyt hetet.

29:3 És azokhoz etelaldozatul olajjal elegyitett harom tized [efa] lisztlangot a tulok melle, ket tizedreszt a kos melle;

29:4 És egy-egy tizedreszt egy-egy barany melle, a het barany szerint;

29:5 És egy kecskebakot bűnert valo aldozatul, hogy engeszteles legyen ertetek,

29:6 az ujhold egeszen egőaldozatjan es annak etelaldozatjan kivül, es a szüntelen valo egeszen egőaldozaton es annak etelaldozatjan, es azoknak italaldozatjokon kivül, az ő rendjök szerint, kedves illatu tűzaldozatul az Úrnak.

29:7 E hetedik honapnak tizedik napjan is szent gyülekezesetek legyen nektek; es sanyargassatok meg magatokat, semmi munkat ne vegezzetek;

29:8 És vigyetek az Úrnak kedves illatu egeszen egőaldozatul: egy fiatal tulkot, egy kost, esztendős baranyt hetet, epek legyenek;

29:9 És azoknak etelaldozataul olajjal elegyitett harom tized [efa] lisztlangot a tulok melle; ket tizedreszt az egy kos melle;

29:10 Egy-egy tizedreszt egy-egy barany melle, a het barany szerint.

29:11 Egy kecskebakot bűnert valo aldozatul, az engesztelesre valo bűnaldozaton kivül, es a szüntelen valo egeszen egőaldozaton, annak etelaldozatan es azoknak italaldozatjokon kivül.

29:12 A hetedik honapnak tizenötödik napjan is szent gyülekezesetek legyen nektek; semmi robota munkat ne vegezzetek, es az Úrnak ünnepet het napon ünnepeljetek.

29:13 És vigyetek az Úrnak egeszen egőaldozatot, kedves illatu tűzaldozatul: tizenharom fiatal tulkot, ket kost, esztendős baranyt tizennegyet, epek legyenek.

29:14 És azoknak etelaldozataul olajjal elegyitett lisztlangbol harom tizedresz [efat] egy-egy tulok melle, a tizenharom tulok szerint, ket tizedreszt egy-egy kos melle, a ket kos szerint.

29:15 És egy-egy tizedreszt minden barany melle, a tizennegy barany szerint.

29:16 És egy kecskebakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton, annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:17 Masodnapon pedig tizenket fiatal tulkot, ket kost, tizennegy ep baranyt, esztendősöket.

29:18 És azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat, a tulkok melle, a kosok melle, a baranyok melle, az ő szamok szerint, a szokas szerint.

29:19 És egy kecskebakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton, annak etelaldozatjan es azoknak italaldozatjokon kivül.

29:20 Harmadnap pedig tizenegy fiatal tulkot, ket kost, tizennegy ep baranyt, esztendősöket.

29:21 És azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat, a tulkok melle, a kosok melle es a baranyok melle, az ő szamok szerint, a szokas szerint;

29:22 És egy kecskebakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton es annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:23 Negyednapon pedig tiz fiatal tulkot, ket kost, tizennegy ep baranyt, esztendősöket.

29:24 Azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat a tulkok melle, a kosok melle es a baranyok melle, az ő szamok szerint, a szokas szerint;

29:25 És egy kecskebakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton, annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:26 És ötödnapon kilencz fiatal tulkot, ket kost, tizennegy ep baranyt, esztendősöket:

29:27 És azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat, a tulkok melle, a kosok melle es a baranyok melle, azoknak szamok szerint, a szokas szerint.

29:28 És egy bakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton, annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:29 És hatodnapon nyolcz tulkot, ket kost, tizennegy ep baranyt, esztendősöket.

29:30 És azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat a tulkok melle, a kosok melle es a baranyok melle, az ő szamok szerint, a szokas szerint;

29:31 És egy bakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton kivül, annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:32 És hetedik napon het tulkot, ket kost, tizennegy ep baranyt, esztendősöket;

29:33 És azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat a tulkok melle, a kosok melle es a baranyok melle, az ő szamok szerint, a szokas szerint;

29:34 És egy bakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton kivül, annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:35 Nyolczadnapon bezaro ünnepetek legyen nektek, semmi robota munkat ne vegezzetek;

29:36 Hanem vigyetek az Úrnak egeszen egőaldozatot, kedves illatu tűzaldozatul: egy tulkot, egy kost, het ep baranyt, esztendősöket;

29:37 Azoknak etelaldozatjokat es italaldozatjokat, a tulok melle, a kos melle, es a baranyok melle, az ő szamok szerint, a szokas szerint;

29:38 És egy bakot bűnert valo aldozatul, a szüntelen valo egeszen egőaldozaton, annak etelaldozatjan es italaldozatjan kivül.

29:39 Ezeket aldozzatok az Úrnak a ti ünnepeiteken, azokon kivül, a miket fogadasbol, es szabad akaratbol aldoztok, a ti egeszen egőaldozataitokul, etelaldozataitokul, italaldozataitokul, es halaaldozataitokul.

29:40 És megmonda Mozes Izrael fiainak mind azokat, a melyeket az Úr parancsolt vala Mozesnek.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase