Main Index: Hungarian Bible

4. Mozes 9

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

9:1 Szola pedig az Úr Mozesnek, a Sinai pusztajaban, az Égyiptom földeből valo kijövetelöknek masodik esztendejeben, az első honapban, mondvan:

9:2 Izrael fiai pedig keszitsek el a paskhat a maga idejeben.

9:3 E honapnak tizennegyedik napjan, estennen keszitsek el azt a maga idejeben. Minden ő rendtartasa szerint, es minden ő szertartasa szerint keszitsetek el azt.

9:4 Szola azert Mozes Izrael fiainak, hogy keszitsek el a paskhat.

9:5 És elkeszitek a paskhat az első honapban, a honapnak tizennegyedik napjan estennen, a Sinai pusztajaban; mindent ugy cselekedenek Izrael fiai, a mint az Úr parancsolta vala Mozesnek.

9:6 Valanak pedig nemelyek, a kik tisztatalanok valanak holtember [illetese] miatt, es nem keszithetek meg a paskhat azon a napon: jarulanak azert Mozes ele es Áron ele azon a napon.

9:7 És mondanak azok az emberek neki: Mi tisztatalanok vagyunk holtember [illetese] miatt; miert tiltatunk meg, hogy ne vigyünk aldozatot az Úrnak a maga idejeben Izrael fiai között?

9:8 És monda nekik Mozes: Legyetek veszteg, miglen megertem: mit parancsol az Úr ti felőletek?

9:9 Szola pedig az Úr Mozesnek, mondvan:

9:10 Szolj Izrael fiainak, mondvan: Ha valaki holt[ember] illetese miatt tisztatalan, vagy messze uton leend közületek, vagy a ti utodaitok közül, mindazaltal keszitsen paskhat az Úrnak.

9:11 A masodik honapnak tizennegyedik napjan, estennen, keszitsek el azt; kovasztalan kenyerrel es keserű füvekkel egyek meg azt.

9:12 Ne hagyjanak meg abbol [semmit] reggelig, es annak csontjat meg ne törjek; a paskhanak minden rendtartasa szerint keszitsek el azt.

9:13 A mely ember pedig tiszta, vagy nincs utban, es elmulasztja a paskhat elkesziteni: irtassek ki az ilyen az ő nepe közül; mert az Úrnak aldozatat nem vitte fel annak idejeben; viselje az ilyen ember az ő bűnenek terhet.

9:14 Hogyha pedig jöveveny tartozkodik köztetek, es paskhat keszit az Úrnak, a paskhanak rendtartasa szerint es annak szertartasai szerint keszitse azt; egy rendtartastok legyen nektek, mind a jövevenynek, mind a föld lakosanak.

9:15 A hajlek felallitasanak napjan pedig befedeze a felhő a hajlekot, a bizonysag satorat; es estve a hajlek felett vala, tűznek abrazatjaban reggelig.

9:16 Úgy vala szüntelen: A felhő boritja vala azt; es tűznek abrazatja ejjel.

9:17 Mihelyt pedig felszall vala a felhő a satorrol, azonnal elindulnak vala Izrael fiai; es azon a helyen, a hol a felhő megall vala, ott ütnek vala tabort Izrael fiai.

9:18 Az Úr szava szerint mennek vala Izrael fiai, es az Úr szava szerint taboroznak vala; mind addig, mig a felhő all vala a hajlekon, taborban maradnak vala.

9:19 Meg ha a felhő sok napig nyugszik vala a hajlekon, akkor is megtartjak vala Izrael fiai az Úr rendeleset, es nem indulanak.

9:20 Megesek, hogy a felhő keves napon at lőn a hajlekon: akkor is az Úr szava szerint maradnak vala taborban, es az Úr szava szerint indulnak vala.

9:21 Megesek, hogy a felhő estvetől fogva ott lőn reggelig; mikor azert reggel a felhő felszall vala, akkor indulnak vala el; vagy egy nap es egy ejjel [lőn] [ott]; mikor azert a felhő felszall vala, ők is indulanak.

9:22 Vagy ket napig, vagy egy honapig, vagy hosszabb ideig [lőn] [ott;] a meddig kesik vala a felhő a hajlekon, vesztegelven azon, taborban maradnak vala Izrael fiai [is], es nem indulnak vala tovabb; mikor pedig az felszall vala, ők is indulnak vala.

9:23 Az Úr szava szerint jarnak vala tabort, es az Úr szava szerint indulnak vala. Az Úrnak rendeleset megtartjak vala, az Úrnak Mozes altal valo szava szerint.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase