Main Index: Hungarian Bible

4. Mozes 6

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]    [28]    [29]    [30]    [31]    [32]    [33]    [34]    [35]    [36]   

6:1 És szola az Úr Mozesnek, mondvan:

6:2 Szolj Izrael fiainak, es mondd meg nekik: Mikor ferfi vagy asszony külön fogadast tesz, nazireusi fogadast, hogy igy az Úrnak szentelje magat:

6:3 Bortol es reszegitő italtol szakassza el magat; boreczetet es reszegitő italbol valo eczetet ne igyek, es semmi szőlőből csinalt italt se igyek, se uj, se asszu szőlőt ne egyek.

6:4 Az ő nazireussaganak egesz idejen at semmit a felet ne igyek, a mi a szőlőtőről kerül, a szőlő magvatol fogva a szőlő hejaig.

6:5 Az ő nazireusi fogadasanak egesz idejen, beretva az ő fejet ne jarja; mig be nem teljesednek a napok, a melyekre az Úrnak szentelte magat, szent legyen, hagyja növekedni az ő fejenek hajfürteit.

6:6 Az egesz időn at, a melyre az Úrnak szentelte magat, megholtnak testehez be ne menjen.

6:7 Se atyjanak, se anyjanak, se fiu- se leanytestvereinek holttestevel meg ne fertőztesse magat, mikor meghalnak, mert az ő Istenenek nazireussaga van az ő fejen.

6:8 Az ő nazireussaganak egesz idejeben szent legyen az Úrnak.

6:9 Ha pedig meghal valaki ő nala hirtelenseggel, es megfertőzteti az ő nazireus fejet: nyirja meg a fejet az ő tisztulasanak napjan, a hetedik napon nyirja meg azt.

6:10 A nyolczadik napon pedig vigyen ket gerliczet vagy ket galambfiat a papnak a gyülekezet satoranak nyilasahoz.

6:11 És keszitse el a pap egyiket bűnert valo aldozatul, a masikat pedig egeszen egőaldozatul, es szerezzen neki engesztelest, a miert vetkezett a holttest miatt; es szentelje meg annak fejet azon napon.

6:12 És az ő nazireussaganak napjait szentelje [ujra] az Úrnak, es vigyen az ő vetkeert valo aldozatul egy esztendős baranyt; az elebbi napok pedig essenek el, mert megfertőztette az ő nazireussagat.

6:13 Ez pedig a nazireus törvenye: A mely napon betelik az ő nazireussaganak ideje, vigyek őt a gyülekezet satoranak nyilasahoz.

6:14 Ő pedig vigye fel az ő aldozatjat az Úrnak: egy esztendős, ep him baranyt egeszen egőaldozatul, es egy esztendős, ep nősteny baranyt bűnert valo aldozatul, es egy ep kost halaaldozatul.

6:15 Tovabba egy kosar kovasztalan kenyeret, olajjal elegyitett langlisztből valo lepenyeket, es olajjal megkent kovasztalan pogacsakat, a hozzajok valo etel- es italaldozatokkal.

6:16 És vigye azokat a pap az Úr ele, es keszitse el annak bűneert valo aldozatat es egeszen egőaldozatat.

6:17 A kost is keszitse el halaado aldozatul az Úrnak, a kosarban levő kovasztalan kenyerekkel egybe, es keszitse el a pap az ahhoz valo etel- es italaldozatot is.

6:18 A nazireus pedig nyirja meg az ő nazireus fejet a gyülekezet satoranak nyilasanal, es vegye az ő nazireus fejenek hajat, es tegye azt a tűzre, a mely van a halaado aldozat alatt.

6:19 Vegye azutan a pap a kosnak megfőtt lapoczkajat, es egy kovasztalan lepenyt a kosarbol, es egy kovasztalan pogacsat, es tegye a nazireus tenyerere, minekutana megnyirta az ő nazireus [fejet].

6:20 És lobalja meg a pap azokat aldozatul az Úr előtt; a papnak szenteltetett ez, a meglobalt szegyen es a felemelt lapoczkan felül. Azutan igyek bort a nazireus.

6:21 Ez a nazireus törvenye, a ki fogadast tett, [es] az ő aldozata az ő nazireussagaert az Úrnak, azonkivül, a mihez modja van. Az ő fogadasa szerint, a melyet fogadott, a kepen cselekedjek, az ő nazireussaganak törvenye szerint.

6:22 És szola az Úr Mozesnek, mondvan:

6:23 Szolj Áronnak es az ő fiainak, mondvan: Így aldjatok meg Izrael fiait, mondvan nekik:

6:24 Áldjon meg tegedet az Úr, es őrizzen meg tegedet.

6:25 Vilagositsa meg az Úr az ő orczajat te rajtad, es könyörüljön te rajtad.

6:26 Forditsa az Úr az ő orczajat te read, es adjon bekesseget neked.

6:27 Így tegyek az en nevemet Izrael fiaira, hogy en megaldjam őket.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase