Main Index: Hungarian Bible

3. Mozes 22

[1]    [2]    [3]    [4]    [5]    [6]    [7]    [8]    [9]    [10]    [11]    [12]    [13]    [14]    [15]    [16]    [17]    [18]    [19]    [20]    [21]    [22]    [23]    [24]    [25]    [26]    [27]   

22:1 Szola ismet az Úr Mozesnek, mondvan:

22:2 Szolj Áronnak es az ő fiainak, hogy tartoztassak meg magokat Izrael fiainak szent adomanyaitol, hogy meg ne fertőztessek az en szent nevemet azokkal, a miket nekem szentelnek. Én vagyok az Úr.

22:3 Mondd meg nekik: Ha valaki a ti nemzetsegetekből, a ti összes magzataitok közül hozzajarul a szent dolgokhoz, a melyeket Izrael fiai szentelnek az Úrnak, mikor rajta van az ő tisztatalansaga: az ilyen ember irtassek ki en előlem. Én vagyok az Úr.

22:4 Ha valaki az Áron fiai közül poklos, vagy magfolyos, a szent dolgokbol ne egyek, mig meg nem tisztul. A ki pedig valamely halott altal megfertőzöttet illet, vagy valakit, a kinek magömlese van,

22:5 Vagy ha valaki valamely ferget illet, a mely altal tisztatalanna lesz, vagy embert, a kitől tisztatalanna lesz annak valamilyen tisztatalansagahoz kepest:

22:6 Az ilyen ember, a ki effelet illet, tisztatalan legyen estveig, es a szent dolgokbol ne egyek, hanem ha megmosta a testet vizzel;

22:7 De mikor lemegy a nap, tiszta lesz, es azutan ehetik a szent dolgokbol, mert az ő eledele az.

22:8 Elhullott vagy szettepett allatot ne egyek, hogy tisztatalanna ne legyen altala. Én vagyok az Úr.

22:9 Az en rendelesemet pedig megtartsak, hogy bűnbe ne essenek miatta, es meg ne haljanak a miatt, hogy megrontottak azt. Én vagyok az Úr, az ő megszentelőjök.

22:10 Idegen ember ne egyek szenteltet, a papnak zsellere es berese se egyek szenteltet.

22:11 De ha megvasarol valakit a pap a maga penzen, az ehetik abbol, es a ki hazanal született: ezek ehetnek az ő eledeleből.

22:12 De a pap leanya, ha idegennek lesz [a felesege,] nem ehetik a szent aldozatbol.

22:13 Ha azonban a pap leanya özvegygye lesz vagy elvalik, de magzata nincsen, es visszater az ő atyjanak hazahoz, mint leanykoraban: akkor ehetik az ő atyjanak eledeleből; de idegen nem ehetik abbol.

22:14 Ha pedig tevedesből eszik valaki szenteltet, tegye ahhoz annak ötödreszet; igy adja meg a papnak a szenteltet.

22:15 És meg ne fertőztessek Izrael fiainak szent dolgait, a melyeket aldoznak az Úrnak,

22:16 Hogy vetkes hamissaggal ne terheljek magokat, ha esznek azoknak szent dolgaibol; mert en vagyok az Úr, az ő megszentelőjök.

22:17 Szola ismet az Úr Mozesnek, mondvan:

22:18 Szolj Áronnak es az ő fiainak es Izrael minden fianak, es mondd meg nekik: ha valaki Izrael hazabol, es az Izraelben levő jövevenyek közül felviszi a maga aldozatat, akar fogadasbol akar szabad akaratbol, a miket felvisznek az Úrnak egeszen egőaldozatul,

22:19 Hogy kedvesen fogadtassanak: epek es himek legyenek, akar tulkok, akar baranyok, akar kecskek.

22:20 A miben pedig fogyatkozas van, abbol semmit se aldozzatok, mert nem lesz kedvesse ti erettetek.

22:21 És ha valaki halaaldozattal aldozik az Úrnak, akar fogadasanak teljesitesere, akar szabad akaratbol, akar tulokfeleből, akar juhfeleből: ep legyen, hogy kedves legyen; semmi fogyatkozas ne legyen abban.

22:22 Vakot, vagy rokkantat, vagy csonkat, vagy fekelyest, vagy viszketegest, vagy varast, ilyeneket ne aldozzatok az Úrnak, es tűzaldozatul ne tegyetek ezekből az oltarra az Úrnak.

22:23 Hosszu, vagy kurta tagu ökröt, vagy baranyt szabad akaratbol valo aldozatul vihetsz ugyan, de fogadasi aldozatul nem lesz kedves.

22:24 Szetnyomott, összezuzott, megszakadt, vagy kimetszett herejűt se aldozzatok az Úrnak. Se a ti földeteken ne cselekedjetek ezt,

22:25 Se idegen ember kezeből ne aldozzatok semmi ilyenből a ti Istenetek eledeleül; mert romlas van bennök, fogyatkozas van bennök: nem fogadtatnak kedvesen erettetek.

22:26 Szola ismet az Úr Mozesnek, mondvan:

22:27 Borju, barany es kecske, ha megelletett, legyen az anyja alatt het napig, a nyolczadik naptol fogva es azon tul kedves lesz az tűzaldozatul az Úrnak.

22:28 De tehenet es juhot, azt es annak fiat ne öljetek meg egy napon.

22:29 Hogyha dicsőitő aldozattal aldoztok az Úrnak, ugy aldozzatok, hogy kedvesen fogadtassatok.

22:30 Azon a napon egyetek meg, ne hagyjatok abbol reggelig. Én vagyok az Úr.

22:31 Tartsatok meg azert az en parancsolataimat, es azokat cselekedjetek. Én vagyok az Úr.

22:32 És meg ne fertőztessetek az en szent nevemet, hogy megszenteltessem Izrael fiai között. Én vagyok az Úr, a ti megszentelőtök,

22:33 A ki kihoztalak titeket Égyiptom földeből, hogy Istenetek legyek nektek. Én vagyok az Úr.

Check Our HOME PAGE for Other Languages
This site was created originally by
BibleDatabase